Tarif

Saray Muhallebisi

Saray Muhallebisi: tam ölçülü kolay Saray Muhallebisi tarifi nasıl yapılır? Ramazan ayının aranan lezzeti Antep fıstıklı Saray Muhallebisi malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı
Tencere
Saray Muhallebisi
Paylaş
  • 6B
  • 92
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 litre Pınar Süt
Pınar
220 g toz şeker
120 g buğday nişastası
60 ml su
100 g Antep fıstığı
süslemek için nar taneleri

Nasıl Yapılır?

  • Sütü ve toz şekeri ocağa alıp karıştırarak ısıtın.
  • Nişastayı su ile açarak yavaş yavaş orta ateşteki tencereye ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Kıvamı koyulaşıp kaynadığında altını kapatın.
  • Antep fıstığını ekleyip karıştırın. İsterseniz büyük bir kaba isterseniz porsiyonluk kalıplara bölüştürün. Su ile ıslattığınız kalıplara da alıp soğuttuktan sonra ters çevirip kalıptan çıkararak servis edebilirsiniz.
  • Servis etmeden önce üzerini nar taneleri ile süsleyebilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Tatlı Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Puding
15 Dakika
2-4 Kişilik
28B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Panna Cotta
30 Dakika
4-6 Kişilik
32B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
45 Dakika
4-6 Kişilik
25B Görüntüleme