Tarif

Saray Muhallebisi Tarifi

Saray Muhallebisi: tam ölçülü kolay Saray Muhallebisi tarifi nasıl yapılır? Ramazan ayının aranan lezzeti Antep fıstıklı Saray Muhallebisi malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Saray Muhallebisi Tarifi
Paylaş
  • 18B
  • 109
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 litre Pınar Süt
Pınar
220 g toz şeker
120 g buğday nişastası
60 ml su
100 g Antep fıstığı
süslemek için nar taneleri

Nasıl Yapılır?

  • Sütü ve toz şekeri ocağa alıp karıştırarak ısıtın.
  • Nişastayı su ile açarak yavaş yavaş orta ateşteki tencereye ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Kıvamı koyulaşıp kaynadığında altını kapatın.
  • Antep fıstığını ekleyip karıştırın. İsterseniz büyük bir kaba isterseniz porsiyonluk kalıplara bölüştürün. Su ile ıslattığınız kalıplara da alıp soğuttuktan sonra ters çevirip kalıptan çıkararak servis edebilirsiniz.
  • Servis etmeden önce üzerini nar taneleri ile süsleyebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Kahveli Panna Cotta Tarifi
55 Dakika
6-8 Kişilik
6B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
İncir Uyutması Tatlısı Tarifi
110B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Çilekli Panna Cotta Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
21B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.