- Tarifler
- Tatlı
- Sütlü Tatlı
- Saray Muhallebisi
Tarif
Saray Muhallebisi
Saray Muhallebisi: tam ölçülü kolay Saray Muhallebisi tarifi nasıl yapılır? Ramazan ayının aranan lezzeti Antep fıstıklı Saray Muhallebisi malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı
Tencere

Paylaş
- 15B
- 106
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
220 g toz şeker
120 g buğday nişastası
60 ml su
100 g Antep fıstığı
süslemek için nar taneleri
Nasıl Yapılır?
- 1Sütü ve toz şekeri ocağa alıp karıştırarak ısıtın.
- 2Nişastayı su ile açarak yavaş yavaş orta ateşteki tencereye ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Kıvamı koyulaşıp kaynadığında altını kapatın.
- 3Antep fıstığını ekleyip karıştırın. İsterseniz büyük bir kaba isterseniz porsiyonluk kalıplara bölüştürün. Su ile ıslattığınız kalıplara da alıp soğuttuktan sonra ters çevirip kalıptan çıkararak servis edebilirsiniz.
- 4Servis etmeden önce üzerini nar taneleri ile süsleyebilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.