Tarif

Sarımsaklı Kaya Levreği Tarifi

Balık sevenlerin hoşuna gidecek bir tarif. Fırında kaya levreği tarifi nasıl yapılır?
55 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri
Fırın
Sarımsaklı Kaya Levreği Tarifi
Paylaş
  • 61B
  • 69
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1-1,5 kg kaya levreği
3 adet domates
2 adet kuru soğan
3 adet defne yaprağı
8-10 adet tane karabiber
4 diş sarımsak
1 adet limon suyu
200 ml zeytinyağı
yeteri kadar tuz

Nasıl Yapılır?

  • Fırın tepsisinin tabanına, kabuklarını soyduğunuz ve yuvarlak halkalar şeklinde doğradığınız domates ve soğanları yerleştirin.
  • Temizlediğiniz balığın içine defne yapraklarını ve tane karabiberleri koyun.
  • Balık suyunu tepsinin içine bırakacağı için her iki tarafına derin çizikler atın.
  • Çizik attığınız oluklara sarımsakları yerleştirin.
  • Limon suyunu ve zeytinyağını balıkların üzerine gezdirerek dökün.
  • Yeterince tuz ilavesi yaptıktan sonra tepsinin üzerini yağlı kağıtla kapatın.
  • Önceden 200°C'ye ayarlanmış fırında 35 dakika pişirin.
  • İnce kıyılmış maydanozları balığın üzerine serpiştirerek sıcak servis yapın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kremalı Kalamar Dolma Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
16B Görüntüleme
Onur Arslan
Onur Arslan
Akademi Mutfak Eğitmen & İşletme Ortağı - Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı
Palamut Buğulama Tarifi
approved
65 Dakika
2-4 Kişilik
18B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Fırın Somon Tarifi
18B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.