- Tarifler
- Pilav ve Rissotto Tarifleri
- Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi
Tarif
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi
Bulgur pilavını çeşitlendirmek mümkündür. Sebzeli bir pilav yapmayı düşünüyorsanız, sebzeleri seçerken mevsiminde olmasına dikkat edin. Sebzeli bulgur pilavı tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 43B
- 147
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet patlıcan
2 adet olgun domates
100 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 adet kırmızı biber
3 adet yeşil biber
300 g pilavlık bulgur
70 g domates salçası
5 g kuru nane
tuz
karabiber
1 baş sarımsak
700 ml su
Nasıl Yapılır?
- 1Patlıcanların kabuklarını alacalı soyup küp küp doğrayın.
- 2Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
- 3Geri kalan sebzeleri dilediğiniz gibi doğrayın.
- 4Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtın, doğranmış patlıcanları kızartmaya başlayın.
- 55 dakika sonra doğranmış soğan, yine 5 dakika sonra doğranmış biberleri ekleyip beraberce kavurmaya devam edin.
- 6Birkaç dakika sonra bulguru, salçayı, naneyi, domatesleri, tuz, karabiber ve ucunu kestiğiniz bir baş sarımsağı kabuğuyla beraber tencereye ekleyip güzelce harmanlayın.
- 7Son olarak suyunu ilave edip kaynamaya bırakın.
- 8Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp suyunu çekene kadar yaklaşık 25 dakika pişirmeye devam edin.
- 9Suyunu çeken bulgur pilavını ocaktan alıp 10-15 dakika dinlendirin ve sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?