Tarif
Sucuklu Kaşarlı Simit Poğaça
Çok lezzetli, pratik mayalı poğaça tarifi nasıl yapılır? Ağızda dağılan yumuşacık susamlı pekmezli poğaça yapmanın püf noktaları nelerdir? Bu içi bol malzemeli; tadına doyulmaz sucuklu, kaşarlı simit poğaça tarifini kesinlikle denemelisiniz!
60 Dakika
10-12 Kişilik
Hamur İşi
Fırın
Paylaş
- 9B
- 64
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
100 ml ılık su
70 ml sıvı yağ
1 adet büyük boy yumurta
30 g toz şeker
15 g tuz
10 g kuru maya
580-600 g un
40 g pekmez
40 ml su
150 g susam
İç Harcı için:
Nasıl Yapılır?
- 1Hamuru için: Ilıtılmış tereyağı, ılık süt, ılık su, sıvı yağ ve yumurtayı geniş bir karıştırma kabında karıştırın. Toz şeker, tuz ve kuru mayayı ekleyip karıştırın.
- 2Unu 4 kerede sıvı karışıma katarak karıştırın ve yoğurun. Üzerini streçleyip kabarana kadar bekletin.
- 3Pekmez ve suyu bir kasede karıştırın. Susamı tavada biraz kavurup çukur tabağa aktarın.
- 4Fırını 180°C ısıtın.
- 5İç Harcı için: Sucuğu dilimleyin, burger peyniri ve kaşar peynirini rendeleyin.
- 6Dinlenen hamuru eşit boyutlarda bezelere ayırın. Elinizle uzunlamasına açıp içine peynir karışımından bir kaşık ve sucuk ekleyip kapatın. Kenarlarını sivrileştirin.
- 7Önce pekmezli suya sonra hafif kavrulmuş susama batırıp tepsiye dizin.
- 8Yaklaşık 20-25 dakika önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
4.8
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?