Paylaş
- 19B
- 102
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 g kuru maya
25 ml zeytinyağı
1 adet yumurta
500 g un
12 g tuz
30 g toz şeker
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
ay çekirdeği içi
kabak çekirdeği içi
Nasıl Yapılır?
- 1Süt ile mayayı bir kaba ilave ederek karıştırın ve mayanın erimesini sağlayın.
- 2Eriyen maya karışımına zeytinyağı ve 1 adet yumurtayı da ilave ederek karıştırın.
- 3Ayrı bir karıştırma kabında un, tuz ve şekeri karıştırarak iç içe geçmesini sağlayın.
- 4Sıvı malzemeleri katı malzemelerin olduğu karışıma ilave edin ve yaklaşık 10 dakika yoğurun.
- 5Yoğurduğunuz hamuru 60 g ağırlığında bezelere ayırarak yuvarlayın ve bir fırın tepsisine yerleştirin.
- 6Bezelerin üzerini streç film ile örterek en az 1 saat mayalanmaya bırakın.
- 7Mayalanan hamurların üzerine fırça ile 1 adet yumurta sarısını sürdükten sonra ay çekirdeği ve kabak çekirdeği serpiştirin.
- 8Ekmek hamurlarını, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?