Tarif
Kulich Rus Ekmeği
Rus kulich, Paskalya’da servis edilen tatlı ve mayalı bir ekmek türüdür. Kulich Rus ekmeği nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Ekmek
Fırın

Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1200 g un
100 g kuru üzüm
450 ml Pınar Süt
6 adet yumurta
10 g kuru maya
400 g toz şeker
250 g Pınar Tereyağı, oda sıcaklığında
50 g Pınar Ekşi Krema
5 g tuz
10 g vanilya
Nasıl Yapılır?
- 1Unun 700 gramını ve kuru üzümleri ayırın.
- 2Kalan 500 g un ve diğer malzemelerin tamamını tek bir yerde karıştırıp yoğurun.
- 3Üzerini temiz bir bezle kapatıp oda sıcaklığında 2 saat fermente edin.
- 4Hamur kabardıktan sonra 700 g unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayın, ardından kuru üzümleri ekleyip ele yapışmayan kıvam alana kadar yoğurma işlemine devam edin.
- 5Hazır olan hamuru tekrar 2 saat fermente edin.
- 6Fırına girebilecek kek kalıbını hafif unlayıp hamuru koyun, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin.
- 7Hafif ılındığında kalıptan ayırın ve servis edin.
Püf Noktası
*Kek kalıbınız yanmaz yapışmaz olmalı.
*Pişirme işlemini hamuru ikiye bölerek standart ekmek kalıbında da gerçekleştirebilirsiniz.
Yorumlar (9)

