Tarif

Tahinli ve Helvalı Dondurma Tarifi

Yapımı kolay, katkısız ve doğal ev yapımı dondurma tarifi.
30 Dakika
2-4 Kişilik
Dondurma
Dondurma

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g helva
140 ml Pınar Latte Art Barista Süt
Pınar
200 ml Pınar Krema
Pınar
90 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
90 ml tahin
10 adet ceviz içi

Nasıl Yapılır?

  • Helvanızı bir karıştırma kabına alın ve ezerek inceltin.
  • Tahin ve sütü karıştırma kabına ilave ederek karıştırın.
  • Ardından ekşi kremayı ve kremayı da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Karışımı homojen bir kıvama gelene kadar karıştırın ve uygun bir kaba aktarın.
  • Ceviz içlerini de dondurma karışımının üzerine yerleştirip hava almayacak şekilde üzerini kapatın.
  • Dondurmanızı en az 6 saat beklemek üzere buzluğa yerleştirin.
  • Dondurmanız dolapta 6 saat dinlendikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

Tercihen cevizi daha bol miktarda kullanabilirsiniz.
Dondurmanızın buzlukta bekleme süresi en az 6 saat olmalı.

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş
banner

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Kırmızı Meyveli Dondurma
60 Dakika
2-4 Kişilik
3B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Limon Aromalı Dondurma
70 Dakika
2-4 Kişilik
8B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
İncirli Dondurma
25 Dakika
2-4 Kişilik
7B