Tarif

Tahinli ve Helvalı Dondurma Tarifi

Yapımı kolay, katkısız ve doğal ev yapımı dondurma tarifi nasıl yapılır? Tahin helvalı dondurma tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Dondurma Tarifleri
Karıştırma, Dondurma
Paylaş
  • 14B
  • 27
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g helva
140 ml Pınar Latte Art Barista Süt
Pınar
200 ml Pınar Krema
Pınar
90 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
90 ml tahin
10-15 adet ceviz içi

Nasıl Yapılır?

  • Helvanızı bir karıştırma kabına alın ve ezerek inceltin.
  • Tahin ve sütü karıştırma kabına ilave ederek karıştırın.
  • Ardından ekşi kremayı ve kremayı da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Karışımı homojen bir kıvama gelene kadar karıştırın ve uygun bir kaba aktarın.
  • Ceviz içlerini de dondurma karışımının üzerine yerleştirip hava almayacak şekilde üzerini kapatın.
  • Dondurmanızı en az 6 saat beklemek üzere buzluğa yerleştirin.
  • Dondurmanız dolapta 6 saat dinlendikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tercihen cevizi daha bol miktarda kullanabilirsiniz.
*Dondurmanızın buzlukta bekleme süresi en az 6 saat olmalı.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Pratik 4 Malzemeli Dondurma Tarifi
11B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Karadutlu ve Naneli Dondurma Tarifi
18B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Karpuzlu Dondurma Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
18B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.