Tarif

Tahinli ve Helvalı Dondurma Tarifi

Yapımı kolay, katkısız ve doğal ev yapımı dondurma tarifi.
30 Dakika
2-4 Kişilik
Dondurma
Dondurma
Paylaş
  • 5B
  • 18
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g helva
140 ml Pınar Latte Art Barista Süt
Pınar
200 ml Pınar Krema
Pınar
90 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
90 ml tahin
10 adet ceviz içi

Nasıl Yapılır?

  • Helvanızı bir karıştırma kabına alın ve ezerek inceltin.
  • Tahin ve sütü karıştırma kabına ilave ederek karıştırın.
  • Ardından ekşi kremayı ve kremayı da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Karışımı homojen bir kıvama gelene kadar karıştırın ve uygun bir kaba aktarın.
  • Ceviz içlerini de dondurma karışımının üzerine yerleştirip hava almayacak şekilde üzerini kapatın.
  • Dondurmanızı en az 6 saat beklemek üzere buzluğa yerleştirin.
  • Dondurmanız dolapta 6 saat dinlendikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

Tercihen cevizi daha bol miktarda kullanabilirsiniz.
Dondurmanızın buzlukta bekleme süresi en az 6 saat olmalı.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kırmızı Meyveli Dondurma
60 Dakika
2-4 Kişilik
4B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Limon Aromalı Dondurma
70 Dakika
2-4 Kişilik
10B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
İncirli Dondurma
25 Dakika
2-4 Kişilik
8B Görüntüleme