Tarif
Tas Kebabı (Lokanta Usulü) Tarifi
Lokum kıvamında enfes Tas Kebabı tarifi nasıl yapılır?
70 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 145B
- 292
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g dana kuşbaşı et
20 ml zeytinyağı
10 adet arpacık soğan
2 diş sarımsak
3 adet patates
2 adet havuç
20 g domates salçası
600 ml su
tuz
karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Geniş bir tencerede kuşbaşı etler zeytinyağında suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
- 2Arpacık soğan ve ince doğranmış sarımsaklar eklenip kavurmaya devam edilir.
- 3Küp küp doğranmış orta boy patates ve havuçlar eklenir.
- 4Ardından domates salçası ilave edilerek 1-2 dk daha karıştırılır.
- 5Üzerine su ilave edildikten sonra tuz ve karabiber ile tatlandırılır.
- 6Kısık ateşte yaklaşık 50-55 dk tencerenin ağzı kapalı olarak pişmeye bırakılır.
- 7İster sade ister pirinç pilavı eşliğinde sıcak olarak servis edilir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?