Tarif

Tas Kebabı (Lokanta Usulü) Tarifi

Lokum kıvamında enfes Tas Kebabı tarifi nasıl yapılır?
70 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere
Tas Kebabı (Lokanta Usulü) Tarifi
Paylaş
  • 145B
  • 292
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g dana kuşbaşı et
20 ml zeytinyağı
10 adet arpacık soğan
2 diş sarımsak
3 adet patates
2 adet havuç
20 g domates salçası
600 ml su
tuz
karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir tencerede kuşbaşı etler zeytinyağında suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
  • Arpacık soğan ve ince doğranmış sarımsaklar eklenip kavurmaya devam edilir.
  • Küp küp doğranmış orta boy patates ve havuçlar eklenir.
  • Ardından domates salçası ilave edilerek 1-2 dk daha karıştırılır.
  • Üzerine su ilave edildikten sonra tuz ve karabiber ile tatlandırılır.
  • Kısık ateşte yaklaşık 50-55 dk tencerenin ağzı kapalı olarak pişmeye bırakılır.
  • İster sade ister pirinç pilavı eşliğinde sıcak olarak servis edilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Milföy Kabında Misket Köfte Tarifi
9B Görüntüleme
Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Dana Strogonof Tarifi
45 Dakika
1 Kişilik
22B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Hasanpaşa Köfte Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
40B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Alperen Düzen
· 02.08.2020

Video olsa çok iyi olurdu

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi