add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Tavuk Göğsü Kazandibi

Geleneksel sütlü tatlıların lezzet sırlarında bugün!
60 Dakika
10-12 Kişilik
Geleneksel
Tencere
Tavuk Göğsü Kazandibi

Malzeme Listesi

5 kg Pınar Latte Art Barista Süt
Pınar Ürünü
yarım kg Pınar Krema
Pınar Ürünü
1150 g toz şeker
1 kg baldo pirinç
125 ml su
1,5 kg pirinç sübye
150 g tavuk göğsü

Nasıl Yapılır?

  • Pirinç Sübye: 1 kg baldo pirinci soğuk su ile durulaşıncaya kadar yıkıyoruz ve üzerini 3-4 parmak geçecek şekilde ıslatıp bir gece bekletiyoruz. Ertesi gün bir bar blender'ında ıslattığımız pirinçten ve suyundan parça parça ekleyerek pütürlü hale gelene kadar çekiyoruz.
  • Köy tavuğunun göğüs etini güzelce temizleyip ayıklıyoruz ve iyice haşlıyoruz. Hazırlanan göğüs etini lif lif didikledikten sonra soğuk suda beklemeye alıyoruz.
  • Toz şekeri yarım kg süt ile ayrı bir tencerede eriyinceye kadar ısıtıyoruz.
  • Kalan sütün tamamını ve kremayı tencerede ısıtmaya başlıyoruz, ısınan süt-krema karışımına şekerli sütü ilave ediyoruz ara ara çırpma teli ile karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz (orta-yüksek ateşte).
  • Kaynama noktasına gelen muhallebinin içine yavaş yavaş sübye ekleyip bir yandan karıştırmaya devam ediyoruz (kısık ateşte).
  • Ardından haşlanan tavuk göğüsünün suyunu süzüp muhallebinin içine ekliyoruz, göz ile görünmeyene kadar döverek karıştırıyoruz.
  • Yaklaşık 15-20 dk sürekli karıştırarak kaynatmaya devam ediyoruz.
  • Kazandibi tepsisine döktüğümüz muhallebiyi bir spatula yardımı ile simit ocak üzerinde dibini çok sıyırmadan tepsinin dibini yanmaya bırakıyoruz.
  • Son olarak, tatlınızın dibinin yandığına emin olduğunuzda ocaktan alarak dinlendirmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.

Püf Noktası

Simit ocak üstüne oturacak olan tepsiyi çevirmeye gerek yok. 10 dk kısık ateşte eşit şekilde yanacaktır.
Tarif 43 cm çapında sini tepsi baz alınarak verilmiştir.
Yaptığınız kazandibi tatlısını 1 gün kadar dolapta dinlendirirseniz daha iyi lezzet alacaksınız.
Pirinçler şiştiği için ve blender'dan çekerken ıslattığımız suyu kullandığımızdan 1 kg pirinçten 1,5 kg pirinç sübyesi elde edilir.

Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar (1)

Ecem Pehlivan
27.05.2019

Güzel bir tarif teşekkürler!

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Fıstıklı Katmer
40 Dakika
2-4 Kişilik
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Güllaç
20 Dakika
8-10 Kişilik
Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Kazandibi Tatlısı
60 Dakika
10-12 Kişilik