Tarif

Taze Baharatlı Kalamar Tempura

Tempura nasıl yapılır? Kalamar tempura tarifi ve püf noktaları nelerdir?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık
Kızartma

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g Pınar Kalamar
Pınar
5 g karbonat
1 adet limon suyu
100 g un
1 adet yumurta
250 ml Pınar Süt
5 g toz şeker
1/4 demet taze baharatlar (adaçayı, kekik, biberiye vs.)
1 l kızartmalık sıvı yağ
50 g Pınar Ekşi Krema, sos için
Pınar
5 g limon kabuğu rendesi, sos için
20 g taze baharatlar, sos için
5 g tuz, sos için

Nasıl Yapılır?

  • Halka halka doğranmış kalamarları, karbonat ve limon suyu ile bir kapta yoğurun. En az 2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  • Tempura sos için: Geniş bir kapta un, yumurta, süt, toz şeker ve ince kıyılmış taze baharatları çırpın. Kaplama yapacağınız için bu harcın koyu olması önemlidir.
  • Bu esnada geniş bir tavada yağı kızdırmaya başlayın.
  • Buzdolabında dinlenen kalamarların suyunu süzün. Kalamarları tek tek önce unla ardından tempura sosla kaplayarak kızgın yağa bırakın. Altın rengi olan kalamarları havlu kağıt üzerine alın.
  • Kalamar sos için: ekşi krema, limon kabuğu rendesi, ince kıyılmış taze baharatları ve tuzu bir kapta karıştırın.
  • Hazır olan sosu kızarmış kalamarlarla beraber servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Paylaş
banner

Yorumlar (2)

Sinan Doğaç
24.06.2021

hemen denensin şef

Eyüp Kemal Sevinç

Şimdiden ellerine sağlık 👍💥

Eyüp Kemal Sevinç
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Soslu Mezgit
30 Dakika
2-4 Kişilik
7B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Fırın Somon
30 Dakika
2 Kişilik
4B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Labne Soslu Karides Şiş
40 Dakika
4-6 Kişilik
6B