Tarif

Taze Baharatlı Kalamar Tempura Tarifi

Taze baharatlı kalamar tempura tarifi nasıl yapılır? Tempura nasıl hazırlanır? Kalamar tempura tarifi ve püf noktaları için tarif videomuzu mutlaka izleyin.
45 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri
Kızartma
Paylaş
  • 19B
  • 127
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g Pınar Kalamar
Pınar
5 g karbonat
1 adet limon suyu
100 g un
1 adet yumurta
250 ml Pınar Süt
Pınar
5 g toz şeker
1/4 demet taze baharatlar (adaçayı, kekik, biberiye vs.)
1 litre kızartmalık sıvı yağ
Sos için:
50 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
5 g limon kabuğu rendesi
taze baharatlar
5 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Halka halka doğranmış kalamarları, karbonat ve limon suyu ile bir kapta yoğurun. En az 2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  • Tempura sos için: Geniş bir kapta un, yumurta, süt, toz şeker ve ince kıyılmış taze baharatları çırpın. Kaplama yapacağınız için bu harcın koyu olması önemlidir.
  • Bu esnada geniş bir tavada yağı kızdırmaya başlayın.
  • Buzdolabında dinlenen kalamarların suyunu süzün. Kalamarları tek tek önce unla ardından tempura sosla kaplayarak kızgın yağa bırakın. Altın rengi olan kalamarları havlu kağıt üzerine alın.
  • Kalamar sos için: ekşi krema, limon kabuğu rendesi, ince kıyılmış taze baharatları ve tuzu bir kapta karıştırın.
  • Hazır olan sosu kızarmış kalamarlarla beraber servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Deniz Mahsullü Kasserol Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
11B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Maki Sushi Tarifi
60 Dakika
2 Kişilik
32B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Sicilya Usulü Barbun Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
15B Görüntüleme

Yorumlar (8)

Sinan Doğaç
· 24.06.2021

hemen denensin şef

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 25.06.2021

Şimdiden ellerine sağlık 👍💥

Esra Tokat
· 29.09.2021

❤️❤️💣👩🏻‍🍳

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 30.09.2021

😊🤩 Teşekkürler...

Esra Tokat
· 29.09.2021

Ellerinize sağlık şefim 💥👌

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 30.09.2021

Teşekkürler Esra 👍👏😄