Kısık Ateş
Tarif

Maki Sushi Tarifi

Kendi sushinizi kendiniz yapabilirsiniz. Hem de en lezzetli haliyle... Sushi nasıl yapılır?
60 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Soğuk
Maki Sushi Tarifi
Paylaş
  • 38B
  • 113
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g sushi pirinci
25 ml pirinç sirkesi
50 g toz şeker
25 g tuz
80 ml mirin sirkesi
300 g taze somon
150 g salatalık
25 g wasabi
300 ml su
3 adet yaprak yosun, nori
Servis Önerisi:
soya sosu
wasabi
zencefil turşusu

Nasıl Yapılır?

  • Sushi pirincini soğuk suda, kırmadan yavaş bir şekilde 3 defa yıkayın. Yıkadıktan sonra 15 dk soğuk suda bekletin.
  • Daha sonra süzgeçten geçirin ve 15 dk bekletin.
  • Pirinçler kuruduktan sonra, pirinç makinesine koyup suyunu ilave ederek çalıştırın.
  • Ayrı bir tencereye pirinç sirkesi, toz şeker, tuz ve mirini koyun. Bir kaşık yardımıyla ocakta kaynatmadan ısıtın.
  • Makinede pişen pirinçleri bir kaba alarak 10 dk dinlendirin.
  • Üzerine ocakta yapılan karışımı ekleyin ve pirinçlerle beraber karıştırın.
  • Bu aşamada sushi pirinci hazır olmuş demektir. Streç filme sarıp oda sıcaklığında saklayabilirsiniz.
  • Somon balığını temizledikten sonra ince şeritler halinde kesin. Temiz bir tahta kullanmaya özen gösterin.
  • Salatalıkların iç kısımlarını temizledikten sonra kabuğu ile birlikte ince uzun şeritler halinde kesin.
  • Wasabi’yi su ile karıştırın, hamur kıvamına gelmesini sağlayın.
  • Sarma işlemine başlamadan önce sushi hasırını streçle sarın. Bu sushinizi daha rahat sarmanızı sağlayacaktır.
  • Nori’nin yani yaprak yosunun bir tarafı parlak bir tarafı mattır. Parlak tarafı dışarıda kalacak şekilde sarmaya özen gösterin.
  • Hasırın uzun tarafı karşıya gelecek şekilde önünüze koyun.
  • Yosunun mat tarafı size bakacak şekilde üzerine yerleştirin.
  • Yaprak yosunun yarısına kadar 50-55 g pirinci her tarafı eşit olacak şekilde yayın.
  • Pirincin tam ortasına parmak ucuyla wasabi ilave edin.
  • Şeritler halinde kesilen somon ve salatalığı tam ortasına koyun ve daha sonra sıkı sarma işlemine başlayın.
  • Sarma işleminde dikkat edilmesi gereken şey balığın tam ortada olması ve sıkı sarılmasıdır.
  • Bu işlem bittikten sonra bir sushiden 8 eşit parça olacak şekilde kesin.
  • Soya sosu, wasabi ve zencefil turşusu ile servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Confit Granyöz Tarifi
approved
60 Dakika
1 Kişilik
18B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Taze Baharatlı Kalamar Tempura Tarifi
25B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Hamsi Buğulama Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
62B Görüntüleme

Yorumlar (12)

İnci Dinek
· 30.03.2020

Bu malzemeleri nerden bulubilirizchef 😊👍

Murat Yıldız
· 30.03.2020

Bu malzemelerin çoğu makrocenter alışveriş mağazasında var

İnci Dinek
· 30.03.2020

Super harika tesekkur ederim şef

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Tuncer Hüsnü Karslı

Sushi pirinci derken?

Murat Yıldız
· 10.08.2020

Bildiğimiz sushi pirinci, büyük süper marketlerden bulabilirsin.