- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Maki Sushi Tarifi
Tarif
Maki Sushi Tarifi
Kendi sushinizi kendiniz yapabilirsiniz. Hem de en lezzetli haliyle... Sushi nasıl yapılır?
60 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Soğuk
Paylaş
- 38B
- 113
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g sushi pirinci
25 ml pirinç sirkesi
50 g toz şeker
25 g tuz
80 ml mirin sirkesi
300 g taze somon
150 g salatalık
25 g wasabi
300 ml su
3 adet yaprak yosun, nori
Servis Önerisi:
soya sosu
wasabi
zencefil turşusu
Nasıl Yapılır?
- 1Sushi pirincini soğuk suda, kırmadan yavaş bir şekilde 3 defa yıkayın. Yıkadıktan sonra 15 dk soğuk suda bekletin.
- 2Daha sonra süzgeçten geçirin ve 15 dk bekletin.
- 3Pirinçler kuruduktan sonra, pirinç makinesine koyup suyunu ilave ederek çalıştırın.
- 4Ayrı bir tencereye pirinç sirkesi, toz şeker, tuz ve mirini koyun. Bir kaşık yardımıyla ocakta kaynatmadan ısıtın.
- 5Makinede pişen pirinçleri bir kaba alarak 10 dk dinlendirin.
- 6Üzerine ocakta yapılan karışımı ekleyin ve pirinçlerle beraber karıştırın.
- 7Bu aşamada sushi pirinci hazır olmuş demektir. Streç filme sarıp oda sıcaklığında saklayabilirsiniz.
- 8Somon balığını temizledikten sonra ince şeritler halinde kesin. Temiz bir tahta kullanmaya özen gösterin.
- 9Salatalıkların iç kısımlarını temizledikten sonra kabuğu ile birlikte ince uzun şeritler halinde kesin.
- 10Wasabi’yi su ile karıştırın, hamur kıvamına gelmesini sağlayın.
- 11Sarma işlemine başlamadan önce sushi hasırını streçle sarın. Bu sushinizi daha rahat sarmanızı sağlayacaktır.
- 12Nori’nin yani yaprak yosunun bir tarafı parlak bir tarafı mattır. Parlak tarafı dışarıda kalacak şekilde sarmaya özen gösterin.
- 13Hasırın uzun tarafı karşıya gelecek şekilde önünüze koyun.
- 14Yosunun mat tarafı size bakacak şekilde üzerine yerleştirin.
- 15Yaprak yosunun yarısına kadar 50-55 g pirinci her tarafı eşit olacak şekilde yayın.
- 16Pirincin tam ortasına parmak ucuyla wasabi ilave edin.
- 17Şeritler halinde kesilen somon ve salatalığı tam ortasına koyun ve daha sonra sıkı sarma işlemine başlayın.
- 18Sarma işleminde dikkat edilmesi gereken şey balığın tam ortada olması ve sıkı sarılmasıdır.
- 19Bu işlem bittikten sonra bir sushiden 8 eşit parça olacak şekilde kesin.
- 20Soya sosu, wasabi ve zencefil turşusu ile servis edebilirsiniz.
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?