Tarif

Taze Bakla Ezmesi Tarifi

Zeytinyağlı bakla ezmesi tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri
Soğuk
Taze Bakla Ezmesi Tarifi
Paylaş
  • 25B
  • 54
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g taze bakla
320 g süzme yoğurt
2 diş sarımsak
40 g galeta unu
30 g sızma zeytinyağı
1 adet taze soğan
1/4 demet dereotu
30 g ceviz içi
yeteri kadar tuz

Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede su kaynatın. Su kaynadığında ateşin altını kısın, baklaları ekleyin baklalar yumuşayana kadar 15-20 dakika haşlayın.
  • Tencereyi ocaktan alın baklaları süzgeçte bekletin.
  • Baklaları tencere içerisinde soğuk su ekleyerek soğutun.
  • Baklaları ince ince kıyarak bir tabağa alın.
  • Sarımsakları rendeleyin.
  • Bir kase süzme yoğurdu biraz su ile karıştırın tuz ve rende sarımsağı ekleyin.
  • İnce kıyılmış dereotunu, dövülmüş ceviz ve galeta ununu yoğurdun içerisine ekleyin.
  • Son olarak baklaları ekleyip güzelce karıştırın.
  • Tabaklama; ince kıyılmış taze soğanları serpiştirin ve biraz da zeytinyağı ilave ederek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Elif Çıtak
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri Tarifleri

Pancarlı Brüksel Lahanası Tarifi
18B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Köz Patlıcan Salatası Tarifi
82B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Havuçlu Meze Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
34B Görüntüleme

Yorumlar (5)

ONUR GÖKALP
· 17.04.2019

Ellerinize sağlık Şef.

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi
Elif Çıtak
· 08.04.2020

Rica ederim. Afiyet olsun. :)

Sibel Boz
· 25.05.2020

Elif hanım bunu kuru bakla ile yapsak olurmu iyi bayramlar🙏

eli bafekr
· 19.03.2024

Ellerinize sağlık, yarın için bir davet hazırlığım olacak vebu tarifi denemek için sabırsızlanıyorum .

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi
Elif Çıtak
· 20.03.2024

Çok daha güzelini yapacağınıza eminim. Ellerinize sağlık 🤩🙏🙏