Kısık Ateş
Tarif

Üzümlü Yaprak Sarması Tarifi

Annemden enfes bir tarif, üzümlü yaprak sarması tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Üzümlü Yaprak Sarması Tarifi
Paylaş
  • 17B
  • 35
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 adet asma yaprağı
1 adet kuru soğan
200 g aşurelik yarma
30 g salça
5 g kuru nane
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
2 tutam karabiber
30 g sıvı yağ
5 g tuz
100 g kuru üzüm
400 ml su

Nasıl Yapılır?

  • Yaprakları kısa süre haşlayarak soğumaya bırakın.
  • İç harç için: aşurelik yarmayı haşlayın, üzerine üzüm dışındaki tüm malzemeyi doğrayarak ekleyin ve karıştırın.
  • Haşlanmış asma yaprağının damarlı kısmının geniş kenarına hazırladığınız içi koyun.
  • Sağdan ve soldan kapattıktan sonra sıkı bir rulo yapın.
  • Tencereye dizerken aralarına kuru üzümü koyun.
  • Üzerine 400 ml kadar sıcak su ekleyin.
  • Orta ateşte 30-35 dakika kadar pişirin.
  • Pişen sarmaları dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Sarmayı kuru üzüm yerine erikle de yapabilirsiniz. Üzüme göre daha ekşi bir tada sahip olacaktır.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Bamya Dolması Tarifi
55 Dakika
2-4 Kişilik
32B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Soğan Dolması Tarifi
70 Dakika
4-6 Kişilik
34B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Güveçte Etli Pazı Sarması Tarifi
33B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.