Tarif

Yoğurtlu Tarhana Çorbası

Buram buram Anadolu kokulu enfes tarhana çorbası tarifi. Yoğurtlu tarhana çorbası nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Yoğurtlu Tarhana Çorbası
Paylaş
  • 18B
  • 20
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g tarhana
30 g biber salçası
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
15 g kuru nane
15 g toz kırmızı biber
5 adet tost ekmeği
10 g pul biber
5 g karabiber
5 g tuz
60 ml zeytinyağı
50 g Pınar Doğal Yoğurt
Pınar
1000 ml su

Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede erittiğiniz tereyağında biber salçasını kavurun.
  • Ayrı bir kapta 200 ml su ile karıştırarak erittiğiniz tarhanayı, kavrulan salçaya ekleyin.
  • 800 ml su daha ekleyerek baharatları ve tuzu katın.
  • Sürekli karıştırarak kaynattığınız çorbanın altını kısarak 4- 5 dakika daha kaynatmaya bırakın.
  • Kıtır ekmekler için tost ekmeklerinin kenarlarını alın ve küp şeklinde doğrayın.
  • Zeytinyağı ve baharatlar ile marine edin.
  • Önceden ısıttığınız 200 derecede ayarlanmış olan fırında kızarana kadar pişirin.
  • Kaselere aldığımız çorbanın üzerine bir kaşık yoğurt koyun ve yanında kıtır ekmekle sunun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Tavuk Sulu Arpa Şehriye Çorbası
66B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Börülceli Ege Çorbası
45 Dakika
4-6 Kişilik
14B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Badem Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
28B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.