add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Zeytinyağlı Ballı Lokma

Ballı lokma tatlısını daha önce duymuş muydunuz?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlılar
Kızartma

Malzeme Listesi

3 adet yumurta
4 adet bayat simit
200 g bal
40 g susam
2 l zeytinyağı (kızartmak için)

Nasıl Yapılır?

  • Simitleri bir kabın içinde ufalayın.
  • Üzerine yumurtaları kırıp bir hamur haline gelene kadar yoğun.
  • Hazır olan hamuru cevizden küçük toplar şeklinde yuvarlayın ve bol zeytinyağında altın sarısı olana kadar kızartıp servis tabağına alın.
  • Kızarttığınız lokmaların üzerine balı gezdirin.
  • Susamı da ekleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Püf Noktası

4 adet bayat simit yerine 1 adet Ramazan pidesi de kullanabilirsiniz.

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Tiramisu (kedi dili bisküvili)
70 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Panna Cotta
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Parfaits
20 Dakika
4-6 Kişilik