Kısık Ateş
Tarif

Kestaneli Kelem Sarma Tarifi

En sevilen tariflerimden biri olan Kestaneli Lahana Sarması nasıl yapılır? Kestaneli sarma tarifi ve tüm yapım aşamaları için hemen tıklayın.
90 Dakika
6-8 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Kestaneli Kelem Sarma Tarifi
Paylaş
  • 23B
  • 130
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet orta boy sarmalık lahana
500 g kuru soğan
125 g pirinç
5 g yenibahar
10 g tarçın
10 g kuş üzümü
5 g toz şeker
5 g kaya tuzu
50 g pişmiş kestane
Sarma Suyu için:
215 ml zeytinyağı
100 g limon suyu
13 g toz şeker
5 g kaya tuzu
su

Nasıl Yapılır?

  • Lahana yapraklarını kaynama noktasındaki sıcak suda yavaş yavaş çevirerek açın.
  • Harcı için: kıyılmış kuru soğan, pirinç, yeni bahar, tarçın, kuş üzümü, toz şeker ve kaya tuzunu güzelce harmanlayın. Pişmiş kestaneleri parçalayın.
  • Her sarmaya bir tane parçalanmış kestane olacak şekilde harçla beraber yayın ve sıkıca sarın.
  • Sarılmış lahanaları, aralarında boşluk kalmayacak şekilde orta boy bir tencereye dizin.
  • Sarma suyu için: zeytinyağı, limon suyu, toz şeker ve kaya tuzunu bir kapta homojen hale gelecek şekilde karıştırın ve tencereye ekleyin. Üzerine, sarmaları bir parmak kalınlığında geçecek şekilde su ilave edin.
  • Su kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte toplam 75 dakika pişirip servis edin.

Püf Noktası

*Üzerlerinin hafif karamelize olmasını isterseniz; 220°C fırında ortalama 10 dakika daha pişirebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Kuru Patlıcan Dolması Tarifi
60 Dakika
8-10 Kişilik
63B Görüntüleme
Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
Vişneli Yaprak Sarma Tarifi
90 Dakika
6-8 Kişilik
46B Görüntüleme
Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi
approved
19B Görüntüleme

Yorumlar (8)

İnci Dinek
· 19.11.2020

Bunu denicem şef ✌️

Uzman Alper Tuğrul Ünlütürk bu yorumu beğendi
Alper Tuğrul Ünlütürk

✌️😃

Beyzanur Balık
· 26.11.2020

Denendi ve harika oldu teşekkür ederim şeftarif içinanneannem bile beğendi

Uzman Alper Tuğrul Ünlütürk bu yorumu beğendi
Alper Tuğrul Ünlütürk

😅👏 rica ederim.

Hüseyin Özel
· 03.12.2020

Çok güzel olmuş eline sağlık şefim

Uzman Alper Tuğrul Ünlütürk bu yorumu beğendi
Alper Tuğrul Ünlütürk

👍👍 teşekkürler, denemenizi tavsiye ederim.