Tarif

Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması Tarifi

Zeytinyağlı kabak çiçeği dolması tarifi, nasıl yapılır? Ege usulü kabak çiçeği dolması nasıl pişirilir? Kabak çiçeği dolması yapmanın püf noktaları nelerdir?
70 Dakika
6-8 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması Tarifi
Paylaş
  • 21B
  • 98
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
40 adet kabak çiçeği
1/4 demet maydanoz
15 yaprak taze nane
2 dal taze soğan
250 g dolmalık pirinç, yıkanmış süzülmüş
1 adet büyük boy rendelenmiş domates
50 g domates salçası
60 ml zeytinyağı
10 g tuz
5 g karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Kabak çiçekleri yıkanıp sap kısmındaki yeşillikler temizlenir. Yapraklara zarar vermeden çiçeklerin içindeki sarı kısımlar dikkatlice alınır.
  • Maydanoz, taze nane ve taze soğanlar incecik kıyılır. Derin bir kapta geri kalan tüm malzemelerle beraber karıştırılır.
  • Hazırlanan harç, tek tek bütün kabak çiçeklerine çok fazla olmayacak şekilde doldurulur.
  • Çiçeğin üst kısmı katlanır, katlanan yer altta kalacak şekilde tencereye dizilir.
  • Dizilen kabak çiçeklerinin üzerine çiçekleri birazcık geçecek kadar su eklenir ve ağırlık yapması için bir kapak kapatılır. Kısık ateşte, kapağı kapalı tencerede kontrollü bir şekilde pişmeye bırakılır.
  • Arzuya göre ılık ya da soğuk olarak yoğurt ile servis edilir.

Püf Noktası

*Kabak çiçeklerini yırtılmaması için hazırladığınız iç harçla çok fazla doldurmayın.
*Kabak çiçeklerini temizlerken ilk olarak yıkayıp kurutun. Daha sonra sap ve taç yaprak kısımlarını temizleyin. Eliniz ile ortasını hafif aralayarak tohum kısmını kopartın.
*Dibinin tutmaması için tencerenin tabanına maydanoz veya taze soğan sapları yerleştirebilirsiniz.
*Arzuya göre bol baharatlı, dolmalık fıstıklı zeytinyağlı dolma harcıyla da kabak çiçeği dolmaları hazırlayabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Serkan Çakır
Serkan Çakır
Gia Restoran - Executive Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Soğan Dolması Tarifi
70 Dakika
4-6 Kişilik
27B Görüntüleme
Mercimekli Bulgurlu Yaprak Sarma Tarifi
18B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Şırdan Dolması Tarifi
120 Dakika
2 Kişilik
62B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.