Kısık Ateş
Tarif

Mercimekli Bulgurlu Yaprak Sarma Tarifi

İki bakliyatın birleşimi ile muhteşem olan , yaprak sarma tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Mercimekli Bulgurlu Yaprak Sarma Tarifi
Paylaş
  • 21B
  • 36
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 adet asma yaprağı
150 g yeşil mercimek(haşlanmış,yarı pişmiş,suyu süzülmüş)
150 g ince köftelik bulgur(yıkanmış)
1 adet kuru soğan
15 g domates salçası
5 g karabiber
5 g nane
1/4 demet maydanoz
50 ml zeytinyağı
7 g tuz
200 ml su

Nasıl Yapılır?

  • Yaprakları iyice yıkayın .
  • Yaprağın büyüklüğüne göre içten bir tatlı kaşığı koyup etli dolma gibi küçük ve yuvarlak şekilde sarın.
  • Hepsini altına yaprak serilmiş tencereye koyup en son üzerine bir iki yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip yaprakla kapatın.
  • Yapraklarının üzerine tabak kapatıp, 200 ml kadar kaynar suda eritilmiş 15 gram salçayı üzerine dökün.
  • Yaprakların hizasına gelecek kadar kaynamış su ekleyin.
  • Orta ateşte pişirip servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Soğan Dolması Tarifi
70 Dakika
4-6 Kişilik
29B Görüntüleme
Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Patlıcan Sarma Tarifi
30 Dakika
1 Kişilik
19B Görüntüleme
Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
Kestaneli Kelem Sarma Tarifi
90 Dakika
6-8 Kişilik
23B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.