Tarif

Acılı Meze Tarifi

Bu güzel meze, her yemeğin yanına yakışır. Bol acılı meze tarifi nasıl yapılır?
25 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma
Acılı Meze Tarifi
Paylaş
  • 41B
  • 193
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet kapya kırmızı biber
2 adet fırınlanmış tost ekmeği
50 g ceviz içi
2 adet meksika biberi
10 g kimyon
2 diş sarımsak
40 g acı biber salçası
5 g tuz
70 ml zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Kırmızı kapya biberleri közleyin, kabuklarını soyun. Tohumlarını ayıklayın ve gelişi güzel doğrayın.
  • Fırınlanmış tost ekmeklerini ufalayın. Cevizi havanda dövün.
  • Geniş bir kasede; közlenmiş kırmızı ve meksika biberleri, ekmek, ceviz, kimyon, sarımsak, acı biber salçası ve tuzu harmanlayın.
  • Tüm malzemeyi tekrar havanda dövün. Son olarak zeytinyağını ekleyip eze eze mezeye yedirin ve servise hazır hale getirin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Taze Baharatlı ve Ekşi Kremalı Haydari Tarifi
14B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Bal Kabağı Sarması Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
23B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Cacık Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
123B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.