Blog

Ağustos Ayı Meyveleri Nelerdir?

Yaz meyveleri: En sevilen ve tüketilen yaz meyveleri nelerdir? Ağustos ayında hangi meyveler alınır? Vitamin bakımından en çok tercih edilen meyveler hangileridir? Peki, Ağustos ayı meyveleri ile neler yapılabilir? İşte detaylar…

Ağustos Ayı Meyveleri Nelerdir?
Paylaş
  • 7B
  • 28
  • Kaydet

Ağustos Ayı Meyveleri Nelerdir?

Ağustos Ayı Meyveleri

Yazın en sıcak aylarından biri olan Ağustos, aynı zamanda sonbaharın da habercisi sayılıyor. Ağustos bitmeden hala yaz coşkusunu yaşamanın keyifli yollarından biri şüphesiz meyvelerinden bolca tüketmektir. Ağustos ayında ekşi, tatlı birçok meyve öne çıkar, tam mevsiminde en güzel haliyle tüketilebilir. Ağustos ayı meyveleri ile hem tazecik meyve keyifleri yapabilir hem de pastalarınızı, içeceklerinizi, lezzetli tariflerinizi tatlandırabilirsiniz. İşte Ağustos ayı meyveleri;

İncir

En sevilen yaz meyvelerinden biri olan incir, en güzel, en olgun haliyle Ağustos’ta karşımıza çıkar. İncir zengin antioksidan kaynaklarından biri sayılır. İçerdiği vitamin, mineral, pigment ve lifle sağlığınızı destekler. İncir hem kan basıncını dengelemeye hem de sağlıklı kilo vermeye yardımcı olur. İçerdiği güçlü bileşenlerle ise bağışıklık sistemini destekler.

Mürdüm eriği

Tatlı - ekşi tadıyla sulu bir lezzet sunan mürdüm eriği diğer adıyla siyah erik, yaz boyunca hem taze haliyle hem de meyve suyu formuyla sıklıkla tüketilir. Üstelik yaz sonunda taptaze toplanıp kurutulur, kışa hazırlık yapılır. Mürdüm eriği yüksek lif oranıyla bağırsakları çalıştırmaya yardımcı olur, vitamin desteği sağlar, antioksidan alımını destekler. Düzenli tüketilmesi halinde anemi hastalığının tedavisine destek olur. Tam mevsiminde düzenli tüketebilirsiniz. 

Üzüm

Potasyum, kalsiyum, demir, fosfat, magnezyum, selenyum gibi değerli mineraller ve A, B6, C vitaminleri içeren üzüm, Ağustos ayı boyunca farklı türleriyle tezgahlarda yerini alır. Üzüm, çekirdekli ve çekirdeksiz türleriyle yaşam kalitesini destekleyen bir meyvedir. Bağırsakları düzenlemeye, enerji vermeye, kan basıncını dengelemeye, hafızayı güçlendirmeye gibi birçok faydası bulunur, sağlığınızı doğal şekilde destekler.

Vişne

Hafif mayhoş tadıyla vişne tam bir beklenen yaz meyvesidir. Ağustos ayı meyveleri içerisinde belki de en kısa süreli zamana sahiptir. Vişne ideal bir A-C vitamini kaynağıdır. Kalsiyum, demir, fosfor gibi sağlığınız için gerekli birçok minerali barındırır. Uykusuzluğa, sinir sistemine, bağışıklık sistemine, bağırsaklara, saç sağlığına, kalbe doğal destek sağlar, düzenli tüketimde faydalarıyla yaşam kalitenizi artırmaya yardımcı olur.

Kayısı

Kayısı en bilinen bağırsak destekçisidir. Kabızlık, ishal gibi bağırsak hareketlerine bağlı rahatsızlıklarda kayısının doğal desteği olumlu sonuçlar kazandırır. Kayısı yüksek potasyum içeriğiyle aynı zamanda kalp dostu bir meyvedir. Kalsiyum, fosfor bakımındansa kemik sağlığını desteklemeye yardımcı olur. Yumuşacık sulu kayısılar ağustos ayında en olgun haliyle tatmaya hazır hale gelir. Bu dönemde taze tüketilen kayısılar yaz sonunda kurutulur, kışın da tüketilir.

Şeftali

Şeftali A ve C vitamini yönünden zengindir. Sadece bir porsiyon (1 adet) şeftaliyle vitamin ihtiyacını bir bölümünü karşılayabilirsiniz. Şeftali aynı zamanda lifli bir meyvedir. Vücudunuzun özellikle bağırsaklarınızın, metabolizmanızın ihtiyaç duyduğu lif alımını şeftali destekler. Şeftali sulu, tatlı lezzetiyle sizi mutlu ederken sağlığınızı içten destekler ve vitamin - mineral alımına yardımcı olur.

Kavun

Kavun sulu, hoş kokulu, tatlı bir lezzete sahiptir. Ağustos ayı meyveleri arasında olmasına karşın yaz boyunca manav ve pazar tezgahlarında görürüz. Kavun A, B, C vitaminleri; sodyum, kalsiyum, potasyum, demir, magnezyum mineralleri içerir. Saç sağlığına, kemik sağlığına, kalbe, cilde, bağırsak sistemine, damar tıkanıklığına, böbreklere, romatizmaya destekçi bir meyvedir. Mevsiminde düzenli ve ideal porsiyonlarda tüketerek tatlı meyvenin olumlu etkilerinden yararlanabilirsiniz.

Karpuz

Karpuz tam bir yaz meyvesidir. Yazın adeta müjdeleyici meyvelerinden biri sayılan karpuz, cilt sağlığını destekler, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur, vücudun sıvı ihtiyacını gidermeye çalışır. Karpuz sulu, tatlı meyve ailesinden olduğu için şeker oranına dikkat edilmelidir. Yoğun tüketimde meyvedeki şeker kilo alımına, şeker seviyesinin yükselmesine sebep olabilir.

Dut

Kansızlık, hazımsızlık, güç kaybı, mide problemleri, cilt sağlığı gibi birçok probleme yardımcı olan dut, tazesi, kurusu, pekmeziyle her zaman destekçi bir meyvedir. Dut yaz boyunca ağaçlarda salınır, farklı türleriyle lezzetli bir yolculuk sunar. Ağustos ayında dut meyvesinin en keyifli ve son dönemlerini yaşayacağınız için bol bol fakat ideal porsiyonlarda tüketebilirsiniz.

Böğürtlen

Böğürtlen ideal bir antioksidan kaynağıdır. Mevsiminde tüketerek böğürtlenin sağlığa desteğinden yararlanabilirsiniz. Böğürtlen antioksidanla birlikte C, E vitaminleri, yüksek lif içerir, mineral bakımında sağlığınızı destekler. Böğürtlen beyin sağlığına, kilo vermeye, cilde, tansiyona, kalbe, kemiklere onarıcı, güçlendirici ve düzenleyici destek verir.

Peki, Ağustos ayı sebzeleri nelerdir?

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Siyez Bulguru Tarihçesi ve Yapılışı

Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...

22B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Balık & Deniz Ürünleri Ve Anadolu'da Kış Hazırlıkları

İyi malzeme ve iyi bir şef ile lezzetli yemek kaçınılmaz oluyor.

14B Görüntüleme
Cheesecake Nedir ve Nereden Gelmiştir?

Cheesecake, krema veya sürülebilir kıvamdaki peynirlerden yapılan bir tür tatlıdır. Soğuk ve sıcak cheesecake arasındaki farklar nelerdir?

27B Görüntüleme