Blog

Ağustos Ayı Sebzeleri Nelerdir?

Yaz aylarında hangi sebzeler tüketilir? Ağustos ayı sebzeleri vitamin ve mineral açısından zengin, sağlığa çok faydalı birçok sebzeden oluşur. Bu sebzeler nelerdir? Ağustos ayında hangi sebzeler alınır ve o sebzelerle neler yapılabilir?

Ağustos Ayı Sebzeleri Nelerdir?
Paylaş
  • 7B
  • 30
  • Kaydet

Ağustos Ayı Sebzeleri Nelerdir?

Ağustos Ayı Sebzeleri

Yaz bitmeden yılın en sıcak günlerini Ağustos ile yaşayacaksınız. Sonrası hafif serinlik ve sonbahar yolculuğu… Peki, yazın son ayında, ihtişamlı Ağustos ayında hangi sebzeleri tüketebileceğinizi biliyor musunuz? Ağustos ayı sebzeleri vitamin ve mineral açısından zengin, sağlığa çok faydalı birçok sebzeden oluşur. Hadi gelin birlikte Ağustos’ta yiyebileceğiniz sebzeleri enine boyuna öğrenip inceleyelim.

Barbunya

Fasulyenin kardeşi sayılan barbunya magnezyum, demir, kalsiyum zengini olup ideal oranda A, B5, B9, C vitaminleri içerir. Büyüme yolculuğundaki çocukların, sporcuların, emzirenlerin, hamilelerin ve özellikle vücudunu şekillendirmeye çalışanların tüketmesi için gerekli protein barbunyada bolca bulunur. Barbunya Ağustos sebzeleri arasında en dikkat çekici sebze olabilir. Bu dönemde sıklıkla tüketildiği gibi kışa hazırlık için buzdolaplarına düzenli şekilde barbunya atılır. Kışa hazırlık için barbunya almanın tam zamanı olabilir, mevsimi kaçırmayın.

Bamya

Küçük, yeşil, sulu ve lezzetli bamya sağlık deposu sebzeler arasında çok popüler. Demir, çinko, kalsiyum gibi değerli mineraller ve B grubu vitaminler barındıran bamya, bilişsel fonksiyonların gelişimine, kilo vermeye, sindirim sisteminin düzenlenmesine, enfeksiyonların önlenmesine yardımcı olur, birçok hastalığa yakalanma riskini ise düşürmeye destek sağlar. Bamyayı tam mevsiminde küçükten büyüğe tüketerek desteğinden yararlanabilir, kışa hazırlık yapabilirsiniz.

Patlıcan

Kış hazırlıkları içerisinde popüler olan bir diğer sebze şüphesiz patlıcandır. Ağustos ayında bostan patlıcan başta olmak üzere tüm patlıcan türleri en iyi haliyle tezgahlarda boy gösterir. Patlıcan A, B6, C, K vitaminleri; magnezyum, bakır, fosfor, potasyum, manganez, folik asit ve lif içerir. Sindirim sisteminin çalışmasına ve hazımsızlığın giderilmesine yardımcı olur. Kan basıncını dengelemeye destek sağlar. Patlıcan farklı sebzelerle ve kırmızı etle çok yakışan bir yaz sebzesi olduğu için sadece mevsiminde değil dört mevsim tüketilmek için dolaplara en çok atılan sebzelerdendir.

Taze fasulye

Taze fasulye en ideal lifli besinlerden biridir. A ve C vitaminleri; folik asit, potasyum içerir. Zengin içeriğiyle sadece lezzetli değil aynı zamanda sağlıklı yaşam destekçisidir. Taze fasulye sulu yapıya sahiptir, antioksidan özelliği barındırır. Sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur, bağırsak tembelliğinin önüne geçer. Kötü kolesterolün ise düşmesine destek sağlar. Taze fasulyeyi mevsiminde tüketebilir, faydalarından kışın da yararlanmak için dolabınıza atabilirsiniz.

Kabak

Kabak büyük bir oranda su içeren bir sebzedir. Yüksek su oranı ve zengin lif kaynağı olması kabağı düşük kalorili bir besine dönüştürür. Diyet listelerinde, detoks programlarında sıklıkla yer alan kabak, A, C, K vitaminleri; potasyum, magnezyum, kalsiyum mineralleri içerir. Kabak aynı zamanda ideal bir antioksidan kaynağı olup lutein, zeaksantrin gibi önemli bileşenler içerir. Kabak zayıflamaya, göz sağlığına, metabolizmaya, kan basıncına, tansiyona olumlu desteğiyle bilinmektedir. 

Taze mısır

Taze mısırlar yazın en sevilen atıştırmalıklarından biridir. Taze mısır sindirim sisteminin gerçek destekçilerindendir aynı zamanda. Bağırsakların çalışmasına yardımcı olarak hazımsızlığı, şişkinliği önler. Göz, beyin, kalp, kemik, cilt sağlığına destek sağlar. Taze mısırı haşlayıp dolabınıza atarak pilav ve çeşitli tariflerinizde doğal garnitür olarak kullanabilirsiniz. Yaz bitmeden taze mısırdan bolca yararlanmayı ihmal etmeyin.

Börülce

Minik fasulye görünümüne sahip olan ancak kendine has özellikleriyle tüm besinlerden ayrışan börülce zengin bir sebzedir. Ağustos ayı tam börülce zamanını işaret eder. Börülce A ve B9 vitamin deposudur. Çinko, demir, potasyum açısından ise ideal bir kaynaktır. Bağırsakları korumaya, kilo vermeye, şeker kontrolü sağlamaya, kolesterolü dengelemeye yardımcı olur. İdeal bir protein kaynağı olduğu için et yemeyenlere alternatif protein besinidir.

Dolmalık biber

Ağustos ve Eylül dönemleri dolmalık biber zamanıdır. Güneydoğu kentlerinde Ağustos ayında hummalı çalışmalar başlar, dolmalık biber hazırlıkları yapılır. Dolmalık biber yüksek C vitamini içerir, bağışıklık sistemini destekler. Hem tazesi hem de kurusu sağlığa yardımcı sebze olduğundan sofralarda yer alması önerilir. Yeşil, kırmızı dolmalık biberler antioksidan, vitamin, mineral desteği sağlar, sağlığınızın kalitesini korumanıza yardımcı olur. Bu dönemde dolabınıza atmak için dolmalık biber alabilir, kış boyu vitamin - mineral desteğinden yararlanabilirsiniz.

Peki, Ağustos ayı meyveleri nelerdir?

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (1)

Levent Muhteris
· 27.01.2023

Her sene olduğu gibi bu sene ağustos ayı sonunda acı biber turşusu yaptım. 350 gr lık kavanozlarda toplam 40 tane. Ölümcül seviyedeki acıları sevmiyorum, biraz daha aromatik acıları tercih ediyorum. İlk açtığım kavanoz sanki salatalık yada lahana turşusu gibiydi. Bir hata yapmışımdır diye düşündüm ve bir kavanoz daha açtım oda aynı çıktı. Sonra bir kaç tane daha açıp denediğimde onlarda aynı çıktı. Nasıl olur dedim? Tam zamanında aldım biberleri. Meksika biberi olarak bilinen 7cm - 8cm uzunluğunda koyu yeşil biberler. Bu konuda kedi blogumda bozuk tatlar ( yazı bu: https://keyifleryerinde.com/gundemim/bozuk-tatlar/ ) başlıklı bir yazı bile yazdım. Hata bendemi yoksa biberlerde mi bir sorun var hala anlayamadım.

Benzer Yazılar

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Siyez Bulguru Tarihçesi ve Yapılışı

Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...

22B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Balık & Deniz Ürünleri Ve Anadolu'da Kış Hazırlıkları

İyi malzeme ve iyi bir şef ile lezzetli yemek kaçınılmaz oluyor.

14B Görüntüleme
Cheesecake Nedir ve Nereden Gelmiştir?

Cheesecake, krema veya sürülebilir kıvamdaki peynirlerden yapılan bir tür tatlıdır. Soğuk ve sıcak cheesecake arasındaki farklar nelerdir?

27B Görüntüleme