add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Blog

Ekim Ayında Hangi Balıklar Yenir?

Ekim Ayı BalıklarıBARBUN - TEKİR:Fırında da güzel olmasına rağmen genellikte tava (kızartma) yapılır. *Sicilya

Ekim Ayında Hangi Balıklar Yenir?
Paylaş

Ekim Ayı Balıkları

BARBUN - TEKİR:
Fırında da güzel olmasına rağmen genellikte tava (kızartma) yapılır.
*Sicilya Usulü Barbun ya da Barbun pilaki olarak da servis edilir.

KARAGÖZ:
Yağlı bir balık olmasından dolayı çorba yapımında, buğulama, fırında sebzeli ya da ızgara pişirme yöntemlerine uygundur.

LEVREK - LÜFER - KOFANA:
3 balık çeşidi de yağlı balık olmalarından dolayı ızgara ve fırında pişirme yöntemlerine uygundur.

MİNEKOP:
Buğulama, tava, ızgara ve fırında pişirme yöntemlerine uygundur.

PALAMUT:
En çok tercih edilen pişirme yöntemi halka halka kesip kızartma şeklindedir. Fırında ve buğulama pişirme yöntemlerine uygundur.

TORİK:
Yağlı bir balıktır, konserve balıkçılığında yeri çok büyük bir türdür. Her türlü pişirme yöntemi kullanılarak hazırlanabilen bir balık cinsidir. Torik balığı kış mevsiminde tüketildiğinde; bu dönemdeki soğuk hava koşulları sonucu yağ depoladığı için kızartması yapılması uygun olmaz. Siyah etli balık ailesinde yer alan torik balığı; buğulama, balık çorbası, lakerda olarak da tüketilebilir. Torik lakerda yapımının en temel besinidir. Lezzetli lakerdalar için torik balığı tercih edilir.

 

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Yazılar

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
5 TL’nin Altında Yiyebileceğiniz En İyi 5 Yemek

Sürekli yemek yemek için seyahat ediyorum hem de hiç durmadan…

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Afrika'ya Giriş-Yahut Zanzibar

Bir Afrikalının altınlarını çalabilirisin, toprağını alabilirsin, onu satabilirsin lakin mutluluğunu, gülümsemesini, samimiyetini alamazsın!

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Bulutlar Ülkesi: Uganda

Dünya'da cenneti gördün mü deseniz evet Uganda'da gördüm derim...