Blog

Enginar Nasıl Temizlenir?

Enginar yemekleri yapmadan önce bilmeniz gerekenler! Mucizevi sebzelerin başında gelen enginar nasıl temizlenir ve nasıl ayıklanır? Temizlenmiş enginar nasıl muhafaza edilir? Enginarın kararmasını önlemenin püf noktaları nelerdir?

Enginar Nasıl Temizlenir?
Paylaş
  • 8B
  • 33
  • Kaydet

Mart ayının gelişiyle pazar tezgahlarında yerini almaya başlayan mucizevi sebze enginar, lezzeti ve yararlarıyla çok sevilen ve oldukça fazla tüketilen, bahar aylarının vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alıyor.

Karaciğerin en yakın dostu enginar, içerdiği vitamin ve mineral değerleriyle sapından kalbine farklı bölümleri yenebilen mucizevi bir besindir. Enginarın genellikle kalbi olarak adlandırılan orta göbek kısmı tüketilse de yaprakları da salata gibi tariflerde değerlendirilebilir.

Yalnız enginarın içindeki lezzete ulaşmak için dışında bulunan sert kabukları aşmak, biraz göz korkutucu gelse de evde temizlemek de sandığınız kadar zor değildir. Şimdi enginar nasıl temizlenir, enginar nasıl saklanır, enginar soymanın püf noktaları nelerdir hepsine detaylıca bakalım.

- İlk olarak enginarları soğuk suda, yaprak aralarının da iyice temizlendiğinden emin olacağınız şekilde yıkayın.

- Üst kısmından iki parmak kadarını keserek enginarı çanak şekline getirin.

- Geride kalan yaprakların sert uçlarını bir bıçak ya da mutfak makasıyla güzelce temizleyin ve içindeki tüylü kısmı bir kaşık yardımıyla kazıyarak çıkartın.

- Eğer enginarı bütün halde pişirerek yapraklı enginar dolması gibi bir tarif yapacaksanız bu temizlik aşaması yeterli olacaktır. Ancak enginar kalbini çanak olarak kullanacaksanız; enginar yapraklarını tamamen soyun ve kökünde kalan yaprak kalıntılarını bir bıçak yardımıyla kesin. Sarı taç yapraklarını ise kalple birleştiği noktadan ayırın. Kalan kısmı ortadan ikiye bölerek iç kısımdaki tüyleri temizleyin.

- Havayla temas eden enginarın rengi kararacağı için hemen kullanmayacaksanız limonla ovalayıp limonlu suda bekletmeyi unutmayın!

Enginar Saklamanın Püf Noktaları:

- Enginarı saklarken havayla temas etmemesine dikkat etmelisiniz. Kararmalarını önlemek için enginarları tuzlu suda 2-3 dakika haşladıktan sonra buzlu suya alın. Kendi suyunda ya da limonlu suda dondurucuya koyarak aylarca saklayabilirsiniz. Buzdolabında ise bu yöntem ile 2-3 gün muhafaza edilebilir.

Farklı tatlar arayanlara özel, sıra dışı enginar tariflerini sizler için pişirdik. Bu yüzden yemek yapmaya başlamadan önce verdiğimiz püf noktalarına dikkat ederek lezzet garantili değişik enginar tarifleri yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken linki tıklamak.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Siyez Bulguru Tarihçesi ve Yapılışı

Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...

22B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Balık & Deniz Ürünleri Ve Anadolu'da Kış Hazırlıkları

İyi malzeme ve iyi bir şef ile lezzetli yemek kaçınılmaz oluyor.

14B Görüntüleme
Cheesecake Nedir ve Nereden Gelmiştir?

Cheesecake, krema veya sürülebilir kıvamdaki peynirlerden yapılan bir tür tatlıdır. Soğuk ve sıcak cheesecake arasındaki farklar nelerdir?

28B Görüntüleme