Tarif

Ballı Yoğurtlu Armut Tatlısı Tarifi

Armut tatlısı tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Ballı Yoğurtlu Armut Tatlısı Tarifi
Paylaş
  • 13B
  • 47
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet armut
500 ml su
1/2 adet limon suyu
2 adet çubuk tarçın
250 g Pınar Yoğurt
Pınar
15 g bal
üzeri için toz tarçın
üzeri için ceviz ve Antep fıstığı

Nasıl Yapılır?

  • Armutları yıkadıktan sonra kabuklarını çok ince, zar gibi soyup ortadan ikiye kesin.
  • Çekirdeğini ve sapını çıkararak 8 dilime ayırın.
  • Suyun içinde, yarım limon suyu ve 2 tarçın çubuğunu 5 dk. kaynatın.
  • Tarçın çubuklarını çıkararak armutları 15 dk. kısık ateşte pişirin ve soğumaya bırakın.
  • Yoğurdu sulanmaması için süzgeç üzerine mendil koyarak süzün. 15 g bal ile karıştırıp pürüzsüz hale getirin ve servis kaselerine eşit olarak paylaştırın.
  • Soğuyan armut dilimlerini ballı yoğurdun üzerine yerleştirin, üzerine toz tarçın serpin.
  • Ceviz ve Antep fıstığını kaselere paylaştırın, isteğe bağlı olarak 1 tatlı kaşığı balın üzerine koyarak servis edin. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Beyaz Çikolatalı Sufle Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
33B Görüntüleme
Meyveli Parfe Tarifi
50 Dakika
2 Kişilik
18B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Labneli İrmik Muhallebisi Tarifi
13B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.