Tarif

Burgu Makarnalı Peynirli Börek Tarifi

Bol peynirli, makarnalı börek tarifi nasıl yapılır? İşte hazır yufkadan pratik olarak hazırlayabileceğiniz enfes börek tarifi...
50 Dakika
4-6 Kişilik
Börek Tarifleri
Fırın
Burgu Makarnalı Peynirli Börek Tarifi
Paylaş
  • 14B
  • 36
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g renkli burgu makarna
3 adet yumurta
500 ml Pınar Süt
Pınar
200 g Pınar Tereyağı
Pınar
200 g Pınar Yoğurt
3 adet taze yufka
100 ml sıvı yağ
1/2 demet maydanoz
400 g Pınar Kaşar Peyniri
Pınar
400 g Pınar Beyaz Peynir
Pınar
Üzeri için:
susam
çörek otu
az miktarda zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Makarnaları dişe dokunur şekilde yaklaşık 7-8 dk haşlayın.
  • Ayrı bir kap içerisinde yumurta, süt, tereyağı ve yoğurdu karıştırın. 1 tutam rendelenmiş muskatla lezzetlendirin.
  • Orta boy bir tepsiyi yağlayın, 1 adet yufkayı bir bütün olarak tepsiye yayın.
  • Fırça yardımıyla ilk kata sıvı yağ sürün, daha sonra ikinci yufkayı parçalayarak tepsiye yerleştirin.
  • Üzerine yoğurt ve sıvı yağ karışımını sürün, bu işlemi ikinci yufka bitinceye kadar devam ettirin.
  • Başka bir kap içerisinde ince doğranmış maydanoz, rendelenmiş kaşar peyniri ve beyaz peyniri karıştırın.
  • Biraz sıvı yağ ilave ederek karışımı harmanlayın.
  • İkinci yufka bittikten sonra peynir karışımını tepsiye yayın, üstüne bir parça yufka koyduktan sonra yoğurt karışımını sürün.
  • Üzerine haşladığınız makarnayı ekleyip kalan parça yufkaları üst üste koyup, aralarına yoğurt sürün.
  • Tepsinin kenarından taşan yufkalar ile tepsinin üstünü kapatın.
  • Susam ve çörek otu serperek önceden ısıtılmış 170°C fırında ortalama 40 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra üzerine zeytinyağı sürün ve sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Paçanga Böreği Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
65B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Patatesli Gül Böreği Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme
Su Böreği Tarifi
80 Dakika
8-10 Kişilik
317B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.