Tarif

Damla Sakızlı Muhallebi Tarifi

Damla sakızlı ve çikolata soslu muhallebi tarifi nasıl yapılır? Kolay çikolata soslu ve damla sakızlı muhallebi tarifi.
50 Dakika
8-10 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Damla Sakızlı Muhallebi Tarifi
Paylaş
  • 21B
  • 137
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1,5 kg Pınar Süt
Pınar
325 g toz şeker
2 g damla sakızı
250 g un
250 g Pınar Tereyağı
Pınar
250 g Pınar Choco Labne
Pınar
50 ml Pınar Krema
Pınar
Üzeri için:
100 g toz Antep fıstığı

Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir tencerede süt, toz şeker ve damla sakızını sürekli karıştırarak kaynatın ve kenarı alarak soğumaya bırakın.
  • Ayrı bir tencerede un ve tereyağını altın sarısı renk alıp kokusu helva kokusuna dönene kadar kavurun.
  • Kavrulmuş una soğuyan süt karışımının tamamını azar azar ekleyin. Sürekli çırparak topaklanma olmasını engelleyin.
  • Muhallebi kıvamı aldığını ve üzerinde baloncuklar oluştuğunu gördüğünüzde ocağın altını kapatabilirsiniz.
  • Daha pürüzsüz olması için el blenderı ile çekebilirsiniz.
  • Daha sonra muhallebiyi servis kaselerine eşit olarak pay edin ve soğumaya bırakın.
  • Çikolatalı labne ve kremayı bir çırpma teli veya kitchenaid kullanarak yaklaşık 3 dk. kabarana kadar çırpın.
  • Bu karışımı bir sıkma torbasına alarak muhallebilerin üzerini komple kaplayana kadar doldurun.
  • Toz Antep fıstığını pudra haline getirmek için dilerseniz bir baharat öğütme veya mutfak robotu kullanın. Son olarak muhallebilerin üzerini bol Antep fıstığı ile süsleyin.
  • Alternatif olarak üç katlı ve renklerin katlar oluşturduğu bir sunum gerçekleştirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Çikolatalı Güllaç Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
3B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Karamel Soslu İrmik Tatlısı Tarifi
26B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Keşkül
45 Dakika
4-6 Kişilik
18B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Süreyya Balcı
· 26.05.2020

Tarifleriniz çok güzel ama anne ölçüleriyle verseniz daha iyi olmaz mı

Kısık Ateş
· 27.05.2020

Merhaba Süreyya, malzeme listelerinin üzerinde yer alan ölçü birimleri dönüştürme tablomuzdan yararlanabilirsiniz. Profesyonel olarak hazırlanan her tarifte, sizlerin doğru sonuçlar alması bizler için çok önemli. Küçük bir mutfak tartısı ile uzman şeflerimizin her tarifini rahatlıkla uygulayabileceğinizi unutmayın. Sevgiler. 😊