Tarif

Enginar Humus

Enginar ve humusu sevenler bu tada bayılacak. Lezzetine yakışacak sunum tarzıyla karşınızda Enginarlı Humus tarifi!
45 Dakika
2 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze
Karıştırma
Enginar Humus

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g kuru bakla
3 adet taze çanak enginar
10 g Pınar Krema
Pınar Ürünü
20 g tahin
2 g limon tuzu
2 g karabiber
2 g kimyon
1 adet kabak çiçeği
25 g taze iç bakla
20 ml zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Kuru baklayı yıkayıp, 30 dk. suda bekletin.
  • Çanak enginarları doğrayıp, kuru bakla ile tencerede kaynatmaya alın.
  • Ara sıra karıştırarak üzerinde oluşan köpüğü alın.
  • Her ikisi de haşlandıktan sonra tencereye kremayı ilave edin, 15 dk. daha kısık ateşte kaynatıp ocaktan alın.
  • Bu karışımı mutfak robotuna alın. Tahin, limon tuzu, karabiber ve kimyon ekleyerek pürüzsüz kıvam alana kadar robottan geçirin.
  • Kabak çiçeğini 50 derecelik fırında 45 dk. kurutun.
  • İç baklayı haşlayın ve kabuklarını soyun.
  • Hazır olan humusu bir sunum tabağına alın. Sunumu rahat yapabilmek için humusu kaşığın arka yüzüyle çukurlaştırın haşlanmış baklaları üzerine yerleştirin ve zeytinyağı ilave edin.
  • Kabak çiçeği ile fotoğraftaki gibi süsleyerek servis edin.
Murat Yıldız
Murat YıldızMövenpick Hotel - Executive Chef
Paylaş

Yorumlar (2)

Derin Ersayoğlu

Süslemede ne kullandınız 😊

Murat Yıldız
23.04.2020

Merhaba, tarifte de belirttiğim gibi; haşlanmış bakla, zeytinyağı ve kabak çiçeği kullandım.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Patlıcanlı Meze
15 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Frenk Cacığı
15 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Közlenmiş Patlıcan
25 Dakika
2-4 Kişilik