Tarif

Enginar Humus Tarifi

Enginar ve humusu sevenler bu tada bayılacak. Lezzetine yakışacak sunum tarzıyla karşınızda Enginarlı Humus tarifi!
45 Dakika
2 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma
Enginar Humus Tarifi
Paylaş
  • 17B
  • 84
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g kuru bakla
3 adet taze çanak enginar
10 g Pınar Krema
Pınar
20 g tahin
2 g limon tuzu
2 tutam karabiber
5 g kimyon
1 adet kabak çiçeği
25 g taze iç bakla
20 ml zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Kuru baklayı yıkayıp, 30 dk. suda bekletin.
  • Çanak enginarları doğrayıp, kuru bakla ile tencerede kaynatmaya alın.
  • Ara sıra karıştırarak üzerinde oluşan köpüğü alın.
  • Her ikisi de haşlandıktan sonra tencereye kremayı ilave edin, 15 dk. daha kısık ateşte kaynatıp ocaktan alın.
  • Bu karışımı mutfak robotuna alın. Tahin, limon tuzu, karabiber ve kimyon ekleyerek pürüzsüz kıvam alana kadar robottan geçirin.
  • Kabak çiçeğini 50 derecelik fırında 45 dk. kurutun.
  • İç baklayı haşlayın ve kabuklarını soyun.
  • Hazır olan humusu bir sunum tabağına alın. Sunumu rahat yapabilmek için humusu kaşığın arka yüzüyle çukurlaştırın haşlanmış baklaları üzerine yerleştirin ve zeytinyağı ilave edin.
  • Kabak çiçeği ile fotoğraftaki gibi süsleyerek servis edin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Çörek Otlu Biber Kavurması Tarifi
19B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Patlıcanlı Meze Tarifi
15 Dakika
4-6 Kişilik
40B Görüntüleme
Cevizli Çerkez Tavuğu Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
86B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Derin Ersayoğlu
· 22.04.2020

Süslemede ne kullandınız 😊

Murat Yıldız
· 23.04.2020

Merhaba, tarifte de belirttiğim gibi; haşlanmış bakla, zeytinyağı ve kabak çiçeği kullandım.