- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Hamsi Kuşu Tarifi
Tarif
Hamsi Kuşu Tarifi
Balık sofralarınız için efsane bir Hamsi Kuşu tarifi.
30 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Tava
![Hamsi Kuşu Tarifi](https://cdn.kisikates.com.tr/image-cache/cache/recipe_main_image_large/https---cdn.kisikates.com.tr/recipe-media/be00feeb2516903901e28305c7dba0ad2df499e9.jpg)
Paylaş
- 55B
- 49
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg hamsi
30 g maydanoz
20 g taze soğan
1 adet kuru soğan
10 g mısır unu
1/4 demet nane
3 g tuz
2 g çekilmiş tane karabiber
3 adet yumurta
60 g mısır unu
150 ml ayçiçek yağı
Nasıl Yapılır?
- 1Kafa ve kılçık kısımlarını ayıkladığınız hamsileri fileto haline getirin. Bol suda yıkayıp fazla sularını alın.
- 2Taze soğan, maydanoz ve kuru soğanı incecik kıyın.
- 3Doğranmış yeşillikler, kuru soğan, mısır unu, nane, tuz ve çekilmiş tane karabiberi derin bir kasede karıştırın.
- 4Fileto haline gelen hamsilerden birinin üzerine hazırladığınız karışımdan sürüp, diğerini üzerine sıkıca kapatın. İki hamsiyi birbirine yapıştırın.
- 5Hazırladığınız hamsi kuşları öncelikle çırpılmış yumurtaya, ardından mısır ununa bulayıp derin bir tavada kızdırdığınız ayçiçek yağında kızartın. İsteğe göre ızgara üzerinde ters yüz ederek yağ kullanmadan pişirin.
Püf Noktası
*Hamsi kuşu yapımında iri ve etli hamsiler kullanmaya dikkat edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
![Pınar Online](/19fa6c495c110b9e791cc5a1cbd664d0.png)
![Oytun Dağlı](https://cdn.kisikates.com.tr/image-cache/cache/user_avatar_medium/https---cdn.kisikates.com.tr/user-avatar/c69ef37ad62f7abdc62dc4c5852aace60239e4dc.png)
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri Tarifleri
![Onur Arslan](https://cdn.kisikates.com.tr/image-cache/cache/user_avatar_small/https---cdn.kisikates.com.tr/user-avatar/b9e32785c2135ef0d1c1e2b617b9b500cee5abd6.png)
Onur Arslan
Akademi Mutfak Eğitmen & İşletme Ortağı - Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı
![Palamut Buğulama Tarifi](https://cdn.kisikates.com.tr/image-cache/cache/recipe_main_image_medium/https---cdn.kisikates.com.tr/recipe-media/3b41b28e359b06d0baa5c160bd767f4554430c1a.jpeg)
65 Dakika
2-4 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.