Tarif

Hamsiköy Fırın Sütlacı

Meşhur Hamsiköy Sütlacı nasıl yapılır?
90 Dakika
2-4 Kişilik
Geleneksel Tatlı
Tencere
Hamsiköy Fırın Sütlacı

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1,5 l Pınar Süt
Pınar
50 g pirinç
2 adet yumurta sarısı
250 g toz şeker
10 g mısır nişastası

Nasıl Yapılır?

  • Sütün 1 bardağını ayırıp geri kalanını 1 saat kaynatın.
  • Üzerine pirinçleri ekleyip yarım saat daha kaynatın.
  • Ayırdığınız 1 bardak sütü, yumurta sarılarını ve nişastayı ayrı bir kapta çırpın. Ardından kaynayan sütün içine yavaş yavaş ekleyin. 15 dakika daha karıştırarak kaynatın.
  • Karışıma toz şekeri ekleyin ve sütün rengi hafif değişene kadar kaynatmaya devam edin.
  • Sütlacı küçük kaplara porsiyonlayın ve üstü kabuk bağlayana kadar soğumaya bırakın.
  • Sütlaç kaplarını içi bir miktar su dolu tepsilere yerleştirin ve önceden ısıtılmış 250 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Son olarak bol fındık ile servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Pınar Süt yerine Pınar Latte Art Barista Süt'te tercih edebilirsiniz.

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Paylaş

Yorumlar (12)

Esra Öznur
24.03.2020

😍😍

Ömür Akkor
Seyhan Ortafidan

Ben bir çimdik tuz atiyorum ve yumurta koymuyorum. Atesten aldigimda olcume gore yarim kasik tereyag ekliyorum.Ve sanıldıgı gibi beyaz olmuyor. Damakta o cimdik tuz hissedildiginde efsane bir tat oluşturuyor. Nacizane bir tavsiyedir. Zennuptada yeme firsatim oldu. Kafa kafaya lezzetler diyebilirim.👍

Ömür Akkor
03.04.2020

Merhaba Seyhan, güzel önerin için teşekkür ederim. Eline sağlık 👍

Ömür Akkor
Mısra Taşçı
12.04.2020

Sütü 1 saat kaynatmak hacmini çok azaltıyor, bu yüzden şeker çok fazla geliyor ve kıvamı fazla koyu oluyor. Ben bir bardak daha süt ekleyerek durumu düzeltmeye çalıştım ama yazanın yarısı kadar şeker koymama rağmen fazla şekerli oldu.

Ömür Akkor
13.04.2020

Merhaba, bu tarif biraz koyu ve şekerlidir. İlave olarak süt ekleyebilir veya şeker oranını azaltabilirsin. Eline sağlık.

Ömür Akkor
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Güllaç
25 Dakika
4-6 Kişilik
52B
Kazandibi Tatlısı
60 Dakika
10-12 Kişilik
10B
Tavuk Göğsü Kazandibi
60 Dakika
10-12 Kişilik
7B