add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Hamsiköy Fırın Sütlacı

İddia ediyoruz, Ramazan ve İftar sofralarında herkesi kendinize hayran bırakacaksınız! Meşhur Hamsiköy Sütlacı'nın orjinal tarifini sadece Kısık Ateş'te bulabilirsiniz :)
90 Dakika
2-4 Kişilik
Geleneksel
Tencere

Malzeme Listesi

1 l Pınar Latte Art Barista Süt
Pınar Ürünü
50 g pirinç
2 adet yumurta sarısı
250 g toz şeker
10 g mısır nişastası

Nasıl Yapılır?

  • Sütün bir bardağını ayırıp geri kalanını 1 saat kaynatın.
  • Pirinçleri ekleyip yarım saat daha kaynatın.
  • Ayırdığınız bir bardak sütü, yumurta sarılarını ve nişastayı ayrı bir kapta çırpın ve yavaş yavaş kaynayan sütün içine ekleyin ve 15 dakika daha karıştırarak kaynatın.
  • Toz şekeri ekleyin ve sütün rengi hafif değişene kadar kaynatmaya devam edin.
  • Sütlacı küçük kaplara porsiyonlayın ve soğuyarak üzerinin kabuk bağlamasını bekleyin.
  • Sütlacı içi bir miktar su dolu tepsilerle, önceden ısıtılmış 250 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Son olarak sütlacınızı fındık ile servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Karışımın kesilmesini engellemek için, içersine kaynamakta olan sütten bir kepçe ilave edebilirsiniz.

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Fıstıklı Katmer
40 Dakika
2-4 Kişilik
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Güllaç
20 Dakika
8-10 Kişilik
Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Kazandibi Tatlısı
60 Dakika
10-12 Kişilik