add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Hamsiköy Fırın Sütlacı

İddia ediyoruz, Ramazan ve İftar sofralarında herkesi kendinize hayran bırakacaksınız! Meşhur Hamsiköy Sütlacı'nın orjinal tarifini sadece Kısık Ateş'te bulabilirsiniz :)
90 Dakika
2-4 Kişilik
Geleneksel Tatlı
Tencere
Hamsiköy Fırın Sütlacı

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1,5 l Pınar Latte Art Barista Süt
Pınar Ürünü
50 g pirinç
2 adet yumurta sarısı
250 g toz şeker
10 g mısır nişastası

Nasıl Yapılır?

  • Sütün bir bardağını ayırıp geri kalanını kaynatmaya başlayın.
  • Kaynamaya başlayan süte pirinçleri ekleyin, pirinçler pişene kadar karıştırın.
  • Ayırdığınız bir bardak sütü, yumurta sarılarını ve nişastayı ayrı bir kapta çırpın ve yavaş yavaş kaynayan sütün içine ekleyin. Kısık ateşte yaklaşık 10 dakika daha karıştırın.
  • Toz şekeri ekleyin ve sütün rengi hafif değişene kadar karıştırmaya devam edin.
  • Sütlacı küçük kaplara porsiyonlayın ve soğuyarak üzerinin kabuk bağlamasını bekleyin.
  • Sütlacı içi bir miktar su dolu tepsilerle, önceden ısıtılmış 250 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Son olarak bol fındık ile servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Karışımın kesilmesini engellemek için, içersine kaynamakta olan sütten bir kepçe ilave edebilirsiniz.

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Paylaş

Yorumlar (10)

Esra Öznur
24.03.2020

😍😍

Ömür Akkor
Seyhan Ortafidan

Ben bir çimdik tuz atiyorum ve yumurta koymuyorum. Atesten aldigimda olcume gore yarim kasik tereyag ekliyorum.Ve sanıldıgı gibi beyaz olmuyor. Damakta o cimdik tuz hissedildiginde efsane bir tat oluşturuyor. Nacizane bir tavsiyedir. Zennuptada yeme firsatim oldu. Kafa kafaya lezzetler diyebilirim.👍

Ömür Akkor
03.04.2020

Merhaba Seyhan, güzel önerin için teşekkür ederim. Eline sağlık 👍

Ömür Akkor
Mısra Taşçı
12.04.2020

Sütü 1 saat kaynatmak hacmini çok azaltıyor, bu yüzden şeker çok fazla geliyor ve kıvamı fazla koyu oluyor. Ben bir bardak daha süt ekleyerek durumu düzeltmeye çalıştım ama yazanın yarısı kadar şeker koymama rağmen fazla şekerli oldu.

Ömür Akkor
13.04.2020

Merhaba, bu tarif biraz koyu ve şekerlidir. İlave olarak süt ekleyebilir veya şeker oranını azaltabilirsin. Eline sağlık.

Ömür Akkor
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Güllaç
25 Dakika
4-6 Kişilik
Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Kazandibi Tatlısı
60 Dakika
10-12 Kişilik
Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Tavuk Göğsü Kazandibi
60 Dakika
10-12 Kişilik