Kısık Ateş
Tarif

Hazır Yufkadan Otlu Börek Tarifi

Kolay ve pratik bir börek tarifi: karışık otlu börek tarifi nasıl yapılır? Hazır yufkadan çıtır börek tarifi için hemen tıklayın!
60 Dakika
4-6 Kişilik
Börek Tarifleri
Fırın
Hazır Yufkadan Otlu Börek Tarifi
Paylaş
  • 15B
  • 23
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 demet pazı
2 demet kuzu kulağı
3 adet kuru soğan
10 g tuz
5 g karabiber
10 g pul biber
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
100 g margarin
100 g Pınar Yoğurt
Pınar
400 g taze yufka
Üzeri için: çörek otu, susam

Nasıl Yapılır?

  • Pazı, kuzu kulağı ve kuru soğanı iyice kıyın.
  • Kıydığınız karışıma baharatları ekleyin ve yoğurun.
  • Diğer tarafta tereyağı ve margarini eritip içerisine yoğurdu karıştırın.
  • Fırın kabına bir adet yufkayı serin. Tepsinin dışından sarkacak şekilde olmasına özen gösterin.
  • Hazırladığınız otlu iç harcı üç parçaya bölün.
  • Tepsiye yaydığınız yufkaya yoğurt sürün ve iç harç ekleyin.
  • Geriye kalan yufkaları parçalayarak koyduğunuz iç harcın üzerine yerleştirip yoğurtlu karışımdan sürün.
  • Yufka bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
  • En son tepsinin kenarından sarkan yufkaları bohça şeklinde kapatın.
  • Üzerine göz kararı çörek otu ve susam serpin ve fırına verin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında, 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen böreği bir süre dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Pratik Laz Böreği Tarifi
55 Dakika
6-8 Kişilik
29B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Kıymalı Çi Börek Tarifi
55 Dakika
4-6 Kişilik
12B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Patlıcanlı Börek Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
26B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.