- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Börek Tarifleri
- Hazır Yufkadan Otlu Börek Tarifi
Tarif
Hazır Yufkadan Otlu Börek Tarifi
Kolay ve pratik bir börek tarifi: karışık otlu börek tarifi nasıl yapılır? Hazır yufkadan çıtır börek tarifi için hemen tıklayın!
60 Dakika
4-6 Kişilik
Börek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 16B
- 23
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 demet pazı
2 demet kuzu kulağı
3 adet kuru soğan
10 g tuz
5 g karabiber
10 g pul biber
100 g margarin
400 g taze yufka
Üzeri için: çörek otu, susam
Nasıl Yapılır?
- 1Pazı, kuzu kulağı ve kuru soğanı iyice kıyın.
- 2Kıydığınız karışıma baharatları ekleyin ve yoğurun.
- 3Diğer tarafta tereyağı ve margarini eritip içerisine yoğurdu karıştırın.
- 4Fırın kabına bir adet yufkayı serin. Tepsinin dışından sarkacak şekilde olmasına özen gösterin.
- 5Hazırladığınız otlu iç harcı üç parçaya bölün.
- 6Tepsiye yaydığınız yufkaya yoğurt sürün ve iç harç ekleyin.
- 7Geriye kalan yufkaları parçalayarak koyduğunuz iç harcın üzerine yerleştirip yoğurtlu karışımdan sürün.
- 8Yufka bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
- 9En son tepsinin kenarından sarkan yufkaları bohça şeklinde kapatın.
- 10Üzerine göz kararı çörek otu ve susam serpin ve fırına verin.
- 11Önceden ısıtılmış 180°C fırında, 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen böreği bir süre dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.