- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Humuslu Pancar Salatası Tarifi
Tarif
Humuslu Pancar Salatası Tarifi
Humuslu Pancar Salatası tarifi nasıl yapılır?
55 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma
Paylaş
- 21B
- 101
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet pancar
55 g nohut
40 ml zeytinyağı
20 g tahin
1/2 adet limon suyu
1 diş sarımsak
tuz
kimyon
toz kırmızı biber
4 dilim baget ekmeği
Süslemek için:
taze kekik
ceviz içi
Nasıl Yapılır?
- 1Pancarları soyun, haşlayın ve rendeleyin.
- 2Nohutları haşlayın, üzerinde oluşan köpüğü temizleyin ve rondoda püre haline getirin.
- 3Rendelenmiş pancarları ve nohutları karıştırarak birleştirin.
- 4Zeytinyağı, tahin ve limon suyunu ilave edin.
- 5Sarımsağı rendeleyin ve karışıma ilave edin.
- 6Tuz, kimyon ve kırmızı biber ile tatlandırın. Bu oranı damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
- 7Pınar ekşi krema ve yoğurt ile karışımı birleştirin.
- 8Sunum için baget ekmek dilimlerine az miktarda zeytinyağı gezdirin ve 180 derece fırında 10 dakika kızartın.
- 9Pancarlı humusu ister salata kasesinde ister baget ekmeği üzerine sürerek servis edin.
- 10Sunumunuzu ceviz ve taze kekik ile süslemeyi unutmayın.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.