Tarif

İç Pilav Dolgulu Hindi

Yılbaşı akşamlarının en nefis ana yemeği.
120 Dakika
8-10 Kişilik
Beyaz Et
Fırın
İç Pilav Dolgulu Hindi
Paylaş
  • 3B
  • 91
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3-4 kg Pınar Hindi
Pınar
10 diş sarımsak
1'er adet limon ve portakal kabuğu rendesi
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
3 dal taze biberiye
10 g Pınar Hardal
Pınar
10 g bal
1 kg baldo pirinç
1,5 l kaynar su
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 g ayçiçek yağı
200 g hindi ciğeri
120 g haşlanmış kestane
3 adet kuru soğan
30 g çam fıstığı
5 g yenibahar
5 g toz tarçın
50 g kuş üzümü
yarım demet dereotu
4 g toz şeker
5'er g tuz ve taze çekilmiş karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Hindiyi az su ile 4'de 3 oranında pişecek kadar haşlayın.
  • Marinasyon için; Bir karıştırma kabında doğranmış sarımsak, biberiye yaprağı, portakal ve limon kabuğu rendesi, 40 g tereyağı, hardal ve balı karıştırın.
  • Hazır olan marinasyon malzemelerini hindinin her yüzüne sürün ve yaklaşık 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  • İç pilav için; soğanları yemeklik doğrayın. Tencerede geri kalan tereyağı ve ayçiçek yağını eritin, soğanları ekleyin. Soğanlar yumuşayınca pirinci ekleyin ve kavurun.
  • Ardından çam fıstığını ilave edin. Renk almasına yakın toz tarçın, yenibahar ve şekeri ekleyin. Kavurduktan sonra suyunu verin. Arzu ettiğiniz miktarda tuz ve karabiberi ekleyin.
  • Ciğeri kuş gözü büyüklüğünde doğrayın ve az yağda bir tavada soteleyin. Sotelenen ciğeri ve kuş üzümünü pilava ilave edin. Kaynayana kadar kuvvetli ateşte, kaynadıktan sonra da kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 15-20 dakika demlenmeye bırakın.
  • İnce doğranmış dereotu ve haşlanmış kestaneyi demlenmiş pilavın içine ekleyin ve güzelce karıştırın.
  • Bu esnada, dinlenen hindiyi fırın tepsisine alın ve içine hazırladığınız iç pilavı doldurup karın boşluğunu kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında rengi altın sarısı olana kadar pişirin.
  • Kontrollü pişirme yaparak, hindinin her tarafının eşit pişmesini sağlayın. Hindinin kurumasını engellemek için, tepsideki hindi suyundan hindinin üzerine gezdirin ve her seferinde o şekilde fırına geri sürün.
  • Büyükçe bir sunum tabağına artan iç pilav harcını aktarın ve ortasına yerleştirdiğiniz hindinin karın boşluğunu açıp iç pilavın sunum sırasında tabağa doğru dökülüp, görünmesini sağlayın ve servis edin.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi

Yorumlar (2)

Renan Ceylan
· 31.12.2019

Harika bir tarif müthiş güzel oldu tarif için teşekkürler 🙏 Yeni yılınız kutlu olsun 🎁

Eyüp Kemal Sevinç
· 02.01.2020

Çok teşekkür ederim Renan, senin de eline emeğine sağlık :) Mutlu yıllar!

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Enchilada
30 Dakika
4-6 Kişilik
8B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Hindi Misket Köfte
30 Dakika
2-4 Kişilik
4B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Fırında Hindi Dolması
100 Dakika
4-6 Kişilik
8B Görüntüleme