Tarif

İncirli Hurma Tatlısı Tarifi

Şekersiz incirli hurma tatlısı nasıl yapılır?
45 Dakika
8-10 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
İncirli Hurma Tatlısı Tarifi
Paylaş
  • 12B
  • 86
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g kuru incir
250 g hurma
150 g Pınar Tereyağı
Pınar
750 ml Pınar Krema
Pınar
850 ml Pınar Barista Süt
Pınar
200 g petibör bisküvi
12 adet incir şekerlemesi
120 g kaymak
120 g toz Antep fıstığı

Nasıl Yapılır?

  • İncirlerin saplarını ayıklayın, hurmaların çekirdeklerini çıkarın. Küçük parçalar halinde doğrayın.
  • Bir tencerede tereyağını eritin, doğradığınız incir ve hurmaları ilave ederek esmerleşene kadar kavurun.
  • Krema ve sütü ayrı bir tencerede ısıtın. Isıttıktan sonra tereyağı ile kavurduğunuz incir ve hurmaların üzerine ekleyin. Kaynatın ve ocaktan alın.
  • Hazırladığınız karışımı el blenderı ile püre haline getirin.
  • Tepsiye petibör bisküvileri yerleştirin ve üzerine karışımı döküp soğumaya bırakın.
  • Soğuyan tatlıyı dilimleyerek porsiyonlayın. Üzerlerine 10 g kaymak ve 1 adet incir şekerlemesi gelecek şekilde servise hazır hale getirin.
  • Toz Antep fıstığı veya dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Kestaneli Pavlova Tarifi
55 Dakika
4-6 Kişilik
12B Görüntüleme
Meyveli Parfe Tarifi
50 Dakika
2 Kişilik
17B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Mini Alman Pastası Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
17B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.