Kısık Ateş
Tarif

Kereviz Püreli Kuzu İncik Tarifi

Özel misafirler için kuzu incik tarifi...
120 Dakika
1 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Kereviz Püreli Kuzu İncik Tarifi
Paylaş
  • 17B
  • 55
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g un
100 ml ayçiçek yağı
1 dal kereviz sapı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
4 adet tane karabiber
1 adet defne yaprağı
2 adet arpacık soğan
1 adet cherry domates
2 dal taze kekik
350 g kuzu incik
1 adet kereviz
2 adet havuç
1 adet patates
25 ml Pınar Süt
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Etin her tarafı una bulanır. Unsuz hiçbir noktası kalmamalıdır.
  • Tavada ısıtılmış sıvı yağında unlanmış kuzu inciğin her tarafı kızartılır.
  • Bir tencere ya da tepsiye küçük küçük doğranmış soğan, soyulmuş arpacık soğan ve sarımsak, bir dal taze kekik, kereviz sapı, kalem şeritler halinde doğranmış havuç, defne yaprağı, tane karabiberler dizilir. Üzerine biraz tuz serpilir.
  • Yarım parmak kalınlığında su koyulur. Kuzu incik bu sebze ve baharatların üzerine yerleştirilir.
  • hava almayacak şekilde önce streç sonra folyo ile üzeri kapatılır.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 100-110 dakika pişirilir.
  • Diğer bir tarafta soyulmuş ve küçük küçük doğranmış kereviz, patates ve havuç bir tencereye alınır.
  • Üzerine gelecek, yani sebzeleri pişirecek kadar su ilave edilir ve sebzeler pişirilir.
  • Piştikten sonra püre haline getirilir. Süt, tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ile lezzetlendirilir.
  • Cherry domates tavada az Pınar Tereyağı ile şöyle bir çevrilir.
  • Fırında kuzu incik çıkarılır. Havuç, sarımsak, arpacık soğan ve tepsi dibinde kalan su bir kenara alınır.
  • Sebze püresi üzerine kuzu incik yerleştirilir. Cherry domates, arpacık soğan, sarımsak ve şerit halindeki havuçlar eti kenarına koyulur.
  • Kenara ayırdığımız etin suyu et ve garnitürlerin üzerinde gezindirilir.
  • En son taze kekik serpiştirilir ve servis edilir.

Püf Noktası

Eti fırına atacağımız zaman tepsi ya da tencerenin ağzının tamamen kapalı olmasına dikkat etmeliyiz. Kuzu inciği braising pişirme yöntemi ile pişireceğiz.. Yani eti önce mühürleyeceğiz daha sonra kendi suyunda ağzı kapalı bir şekilde fırında pişireceğiz. Yanına da garnitür olarak kereviz püresi vereceğiz. Arzu edilirse püreye tereyağı ve rende kaşar ilavesi de yapılabilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Levent Demirçakmak
Levent Demirçakmak
Gelişim Üniversitesi - Öğretim Görevlisi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Alinazik Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
116B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Tas Kebabı Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
19B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Tas Kebabı (Lokanta Usulü) Tarifi
147B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.