Tarif

Kuru Sebze Dolması Tarifi

Zeytinyağlı karışık sebze dolması tarifi nasıl yapılır?
80 Dakika
10-12 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Kuru Sebze Dolması Tarifi
Paylaş
  • 22B
  • 156
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
15 adet patlıcan kurusu
15 adet biber kurusu
10 adet kabak kurusu
2 adet kuru soğan
10 diş sarımsak
2 adet domates
350 g pirinç
1 demet kıyılmış maydanoz
1 demet kıyılmış taze nane
100 g nar ekşisi
215 g zeytinyağı
30 g domates salçası
30 g tatlı biber salçası
20 g acı biber salçası
15 g kuru nane
5 g karabiber
5 g kaya tuzu

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları 10 dakika, biber ve kabakları 5 dakika bol suda haşlayıp süzün.
  • Soğan, sarımsak ve domatesi yemeklik doğrayın.
  • Pirinci güzelce yıkayıp derin bir kaba koyun. Üzerine doğranan sebzeleri, yeşillikleri ve tüm malzemeyi ekleyin.
  • Harcınızı güzelce karıştırın ve tadına bakın. Biraz tuzlu ve ekşi olmalı.
  • Hazırladığınız harcı dolmalık kuru sebzelerin 2/3’ü dolacak şekilde doldurun.
  • Tencerenin tabanına maydanoz ve taze nanenin saplarını yerleştirin. Üzerine önce doldurulmuş patlıcanları, sonra biberi ve en son da kabakları yerleştirin.
  • Tencerenin üzerine bir tabak yerleştirip üzerine çıkacak kadar su doldurun.
  • Tencereyi ocağa alın. Kaynamaya başlayınca altını kısın. Bu şekilde 60 dakika pişirin. Altını kapatıp üzerindeki tabağı alın.
  • Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.

Püf Noktası

*Bu tarifi kullanarak taze sebzeyle de dolma yapabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Natolia - Brand Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Domates Dolması Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
14B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Şırdan Dolması Tarifi
120 Dakika
2 Kişilik
63B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Soğan Dolması Tarifi
70 Dakika
4-6 Kişilik
27B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Muhammed Emin Soydan

Şefim Maraşta kuru Salatalık dolması yapıyorlarmış bugün öğrendim

Uzman Alper Tuğrul Ünlütürk bu yorumu beğendi
Alper Tuğrul Ünlütürk

👏👏

Derya Safi
· 02.12.2020

Çok lezzetli oldu, teşekkürler paylaşımınız için 😊

Uzman Alper Tuğrul Ünlütürk bu yorumu beğendi
Alper Tuğrul Ünlütürk

Afiyetler olsun 😊