- Tarifler
- Sarma ve Dolma Tarifleri
- Kuru Sebze Dolması Tarifi
Tarif
Kuru Sebze Dolması Tarifi
Zeytinyağlı karışık sebze dolması tarifi nasıl yapılır?
80 Dakika
10-12 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 25B
- 158
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
15 adet patlıcan kurusu
15 adet biber kurusu
10 adet kabak kurusu
2 adet kuru soğan
10 diş sarımsak
2 adet domates
350 g pirinç
1 demet kıyılmış maydanoz
1 demet kıyılmış taze nane
100 g nar ekşisi
215 g zeytinyağı
30 g domates salçası
30 g tatlı biber salçası
20 g acı biber salçası
15 g kuru nane
5 g karabiber
5 g kaya tuzu
Nasıl Yapılır?
- 1Patlıcanları 10 dakika, biber ve kabakları 5 dakika bol suda haşlayıp süzün.
- 2Soğan, sarımsak ve domatesi yemeklik doğrayın.
- 3Pirinci güzelce yıkayıp derin bir kaba koyun. Üzerine doğranan sebzeleri, yeşillikleri ve tüm malzemeyi ekleyin.
- 4Harcınızı güzelce karıştırın ve tadına bakın. Biraz tuzlu ve ekşi olmalı.
- 5Hazırladığınız harcı dolmalık kuru sebzelerin 2/3’ü dolacak şekilde doldurun.
- 6Tencerenin tabanına maydanoz ve taze nanenin saplarını yerleştirin. Üzerine önce doldurulmuş patlıcanları, sonra biberi ve en son da kabakları yerleştirin.
- 7Tencerenin üzerine bir tabak yerleştirip üzerine çıkacak kadar su doldurun.
- 8Tencereyi ocağa alın. Kaynamaya başlayınca altını kısın. Bu şekilde 60 dakika pişirin. Altını kapatıp üzerindeki tabağı alın.
- 9Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.
Püf Noktası
*Bu tarifi kullanarak taze sebzeyle de dolma yapabilirsiniz.
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?