Tarif

Kuzu Boyun

Şefe Meydan Oku konseptine özel, Kuzu Boyun tarifim ile Kemal Can Yurttaş’a meydan okuyorum! 😅 Kendisinin yaratıcı tabağını sabırsızlıkla bekliyorum. Kuzu Boyun tarifi nasıl yapılır?
70 Dakika
2 Kişilik
Kırmızı Et
Tencere, Tava

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg kuzu gerdan
100 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 adet pırasa
1 adet havuç
2 diş sarımsak
100 g kereviz sapı
2 dal taze kekik
2 dal biberiye
500 ml su
1 adet patates
3 adet çanak enginar
200 ml Pınar Krema
Pınar
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
5 g tuz
5 g karabiber
1 adet şeftali
1 adet yıldız anason
4 adet kakule
1/2 adet çubuk tarçın
50 ml beyaz üzüm sirkesi
100 g kırık Antep fıstığı

Nasıl Yapılır?

  • Kuzu gerdanları tuz ve karabiber ile marine edin. Ardından bir tencerede zeytinyağını ısıtıp arkalı önlü mühürlemeye başlayın.
  • Üzerine gelişi güzel doğranmış kuru soğan, pırasa, havuç, sarımsak, kereviz sapı, taze kekik ve biberiyeyi ekleyip iyice kavurun. Dilerseniz bu aşamada domates salçası, doğranmış domates, kırmızı üzüm sirkesi ekleyerek pişirebilirsiniz.
  • Daha sonra su ilave edip kısık ateşte ortalama 3 saat kontrollü pişirin.
  • Enginar püresi için: gelişigüzel doğranmış patates ve çanak enginarları güzelce haşlayın. Bir sos tenceresinde krema ve tereyağını ısıtın. Haşlanmış olan patates ve enginarları tel süzgeçten ezerek geçirin, kremalı sosla birleştirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
  • Şeftali marmelatı için: Kabuğu soyulmuş şeftaliyi küçük küpler halinde doğrayıp bir tencereye alın. Üzerine yıldız anason, kakule, çubuk tarçın ve beyaz üzüm sirkesini ekleyin. Çok kısık ateşte şeftaliler yumuşayana kadar ortalama 1 saat pişirin daha sonra içinden yıldız anason, çubuk tarçın ve kakuleyi çıkarın.
  • Pişen gerdanları kemiklerinden ayırarak tiftikleyin. Tencerede kalan sosu ayrı bir tencereye süzüp kısık ateşte yoğun kıvam alana kadar çektirin. Bu aşamada bir kaşık tereyağı ekleyerek boyun sosunu bağlayarak hazırlayın.
  • Sunum için: Tiftiklenmiş gerdanları bir kalıp yardımıyla servis tabağına basın üzerini kırık Antep fıstığıyla kaplayıp hazır hale getirin. Yanına enginar püresi ve şeftali marmelatını yerleştirin.
  • Son olarak kuzu gerdan etinin üzerine gerdan sosundan dökerek servis edin.
Murat Yıldız
Murat YıldızMövenpick Hotel - Executive Chef
Paylaş

Yorumlar (4)

Melek Yıldız
17.11.2020

Mükemmel olmuş sef harika görünüyor ellerinize sağlık 😉👌👌

Murat Yıldız
17.11.2020

Çok teşekkürler ✌️✌️⭐️⭐️

Murat Yıldız
Hayal Gençoğlu

Eline emeğine sağlık 😋

Murat Yıldız
03.12.2020

🙏🙏👌👌

Murat Yıldız
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Patlıcan Beğendili Izgara Köfte
4B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Közlenmiş Patlıcanlı Köfte
4B
Keşkek
60 Dakika
6-8 Kişilik
33B