Kısık Ateş
Tarif

Lavantalı Cheesecake Tarifi

Orijinal cheesecake tarifine farklı bir dokunuş: Mis kokulu lavantalı cheesecake tarifi nasıl yapılır? Tabanlı cheesecake yaparken nelere dikkat edilmelidir? Lavantanın büyülü aromasıyla harmanlanmış bu enfes cheesecake lezzetinin tüm detaylarına videomuzdan ulaşabilirsiniz!
90 Dakika
6-8 Kişilik
Cheesecake Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
  • 11B
  • 61
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Tabanı için:
60 g Pınar Tereyağı
Pınar
260 g bisküvi
Cheesecake Harcı için:
400 ml Pınar Krema
Pınar
700 g Pınar Labne
Pınar
200 g toz şeker
10 g vanilin
4 adet yumurta
140 g buğday nişastası
Lavanta Sosu için:
20 g kuru lavanta
100 g yaban mersini
200 ml sıcak su
20 g buğday nişastası
100 g toz şeker
50 ml Pınar Süt
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Cheesecake tabanı için, tereyağını eritin, bisküviyi rondoda toz haline getirin. Ardından ikisini güzelce karıştırın. Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz 28 cm’lik cheesecake kalıba bisküvi harcını dökün, güzelce yayın ve iyice düzleştirin. Daha sonra buzdolabına kaldırın.
  • Cheesecake harcı için, geniş bir karıştırma kabında krema ve labneyi çırparak homojen bir kıvama getirin. Toz şeker ve vanilini ilave edip karıştırın. Yumurtaları teker teker ilave edin ve karıştırmayı sürdürün. Nişastayı da ekleyip karıştırmayı tamamlayın.
  • Buzdolabından tabanı alın ve hazır olan cheesecake harcını üzerine dökün.
  • Cheesecake’in üzerinin çatlamasını engellemek için fırının içine bir kap su koyun. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 40 dakika pişirin. Pişen cheesecake’i tezgahta soğutma telinin üzerine alın ve oda ısısına gelmesini bekleyin.
  • Lavanta sosu için, kuru lavanta ve ikiye kesilmiş yaban mersinlerini bir kaba koyun, üzerine sıcak su ilave edin ve yaban mersinlerini ezerek suya rengini vermesini sağlayın.
  • Tamamen renk veren sıcak suyu süzerek (sadece suyu kalacak şekilde) bir sos tenceresine alın. Üzerine nişasta ve toz şekeri ekleyip karıştırın. İyice karıştıktan sonra altını açın. Üzerine sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. Kıvam alan sosu kenara alıp ılınmaya bırakın.
  • Soğuyan cheesecake’in üzerine ılık halde olan lavantalı sosu dökün.
  • Bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra kalıptan dikkatlice çıkarın ve dilimleyerek servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*28 cm’lik kalıp kullanılmıştır.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
4.8
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Bal Kabaklı Cheesecake Tarifi, Nasıl Yapılır?
18B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Frambuazlı ve Limonlu Cheesecake Tarifi
18B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Karpuzlu Cheesecake Tarifi
50 Dakika
6-8 Kişilik
7B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.