- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Cheesecake Tarifleri
- Lavantalı Cheesecake Tarifi
Tarif
Lavantalı Cheesecake Tarifi
Orijinal cheesecake tarifine farklı bir dokunuş: Mis kokulu lavantalı cheesecake tarifi nasıl yapılır? Tabanlı cheesecake yaparken nelere dikkat edilmelidir? Lavantanın büyülü aromasıyla harmanlanmış bu enfes cheesecake lezzetinin tüm detaylarına videomuzdan ulaşabilirsiniz!
90 Dakika
6-8 Kişilik
Cheesecake Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
- 11B
- 61
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Tabanı için:
260 g bisküvi
Cheesecake Harcı için:
200 g toz şeker
10 g vanilin
4 adet yumurta
140 g buğday nişastası
Lavanta Sosu için:
20 g kuru lavanta
100 g yaban mersini
200 ml sıcak su
20 g buğday nişastası
100 g toz şeker
Nasıl Yapılır?
- 1Cheesecake tabanı için, tereyağını eritin, bisküviyi rondoda toz haline getirin. Ardından ikisini güzelce karıştırın. Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz 28 cm’lik cheesecake kalıba bisküvi harcını dökün, güzelce yayın ve iyice düzleştirin. Daha sonra buzdolabına kaldırın.
- 2Cheesecake harcı için, geniş bir karıştırma kabında krema ve labneyi çırparak homojen bir kıvama getirin. Toz şeker ve vanilini ilave edip karıştırın. Yumurtaları teker teker ilave edin ve karıştırmayı sürdürün. Nişastayı da ekleyip karıştırmayı tamamlayın.
- 3Buzdolabından tabanı alın ve hazır olan cheesecake harcını üzerine dökün.
- 4Cheesecake’in üzerinin çatlamasını engellemek için fırının içine bir kap su koyun. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 40 dakika pişirin. Pişen cheesecake’i tezgahta soğutma telinin üzerine alın ve oda ısısına gelmesini bekleyin.
- 5Lavanta sosu için, kuru lavanta ve ikiye kesilmiş yaban mersinlerini bir kaba koyun, üzerine sıcak su ilave edin ve yaban mersinlerini ezerek suya rengini vermesini sağlayın.
- 6Tamamen renk veren sıcak suyu süzerek (sadece suyu kalacak şekilde) bir sos tenceresine alın. Üzerine nişasta ve toz şekeri ekleyip karıştırın. İyice karıştıktan sonra altını açın. Üzerine sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. Kıvam alan sosu kenara alıp ılınmaya bırakın.
- 7Soğuyan cheesecake’in üzerine ılık halde olan lavantalı sosu dökün.
- 8Bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra kalıptan dikkatlice çıkarın ve dilimleyerek servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*28 cm’lik kalıp kullanılmıştır.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
4.8
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.