Tarif

Mantarlı Piliç Tarifi

Mantarın tavuk ile uyumu...
35 Dakika
2-4 Kişilik
Beyaz Et Tarifleri
Tencere
Mantarlı Piliç Tarifi
Paylaş
  • 11B
  • 58
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g mantar
500 g tavuk
3 adet domates
20 g domates salçası
20 g ayçiçek yağı
15 g Pınar Tereyağı
2 g maydanoz
2 g pulbiber
2 g karabiber
4 g tuz
100 g arpacık soğan

Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etini küp küp doğrayıp teflon tencereye bir miktar sıvı yağ ile koyun. Etler suyunu salıp iyice pişene kadar kavurun. Kavrulmuş etlere dilimlediğiniz mantarları, temizlenmiş arpacık soğanları ekleyip kavurmaya devam edin. Mantarlarda suyunu verip tekrar çekene kadar pişirmeye devam edin.
  • Hiç suyu kalmayan tencereye tereyağı ekleyin. Eriyen yağın ardından küp doğradığınız domatesleri ve salçayı da koyup kavurmaya devam edin.
  • Domatesler de suyunu çekince ince kıydığınız maydanozları ve tuzunu baharatını ekleyip bir iki kere karıştırıp altını kapatın.
  • Demlendikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Siyez Keşkekli Hindi But Rulosu Tarifi
11B Görüntüleme
Susamlı Tavuk Kanatları Tarifi
16B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Domates Soslu Piliç Tarifi
30 Dakika
2 Kişilik
16B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.