Tarif

Patlıcan Kebabı Tarifi

Antep usulü Patlıcan Kebabı nasıl yapılır? Çok lezzetli patlıcan kebabı tarifi ve püf noktaları...
65 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Izgara
Patlıcan Kebabı Tarifi
Paylaş
  • 46B
  • 83
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
800 g kebaplık zırh kıyma (1 tatlı kaşığı tuz ile yoğurulmuş)
2 kg kemer patlıcan
500 g domates
300 g taze yeşil ve kırmızı biber
tuz ve karabiber
taze lavaş ekmek

Nasıl Yapılır?

  • Kebaplık kıymayı hazırlamak için, et ve kuyruk yağını tuz ile zırhta kıyın. Dilerseniz kasabınıza hazırlatın. Patlıcan kebabı etinin diğer kebaplara göre biraz daha yağlı olması gerekir.
  • Patlıcanların saplarını kesip atın ve 5-6 cm uzunluğunda parçalar halinde enine düzgün olarak doğrayın.
  • Kuşbaşı şişine önce patlıcanı, sonra kıymadan alınan ceviz büyüklüğünde parçayı, sırayla bir patlıcan, bir et olarak dizin.
  • Elinizle düzelterek kıymanın şişin etrafına eşit oranda geçirilmesine özen gösterin. Şişe geçirilen kebabın mangala sığacak şekilde dizilmesine dikkat edin. Şişe dizmeyi en son patlıcan ile bitirin.
  • Kebabı saplarken yağlanan elinizi şişteki patlıcanlara sürün, böylece pişerken kabukları kavrulup yanmayacaktır. Patlıcan kebabı, kuşbaşı ve kıyma kebabına göre biraz daha kuvvetli ateşte pişirilmelidir. Böyle daha güzel pişer.
  • Domatesleri büyüklüğüne göre 3-4 parçaya bölüp şişe saplayın. Biberleri bütün olarak şişe dizin. Domates ve biber şişlerini ateşte ayrı ayrı pişirin.
  • Patlıcan kebabını düzgün bir şekilde şişten çıkararak bir tepsiye dizin. Domates ve biberleri de şişten çekerek üstüne yerleştirin. Bir fincan kadar su serperek üstünü kapatın. 10 dakika kadar kısık ateşin kenarında terlemeye bırakın.
  • Pişen kebabı ince kebaplık pide içine yatırın. Patlıcanların ve domateslerin kabuklarını sıyırıp atın. Biberlerin saplarını alıp boylamasına koyun. Üzerine karabiber ve tuz ekleyip dürüm yapın.

Püf Noktası

*Bu tarifte et ve patlıcan ayrı, domates ve biberler ayrı ayrı şişlere dizilir ve ayrı ayrı pişirilir. Sonra hepsi bir arada tepside terletilerek, dürüm olarak yenir.
*Bu tarifi, simit kebabı gibi fırında da yapabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Dana Strogonof Tarifi
45 Dakika
1 Kişilik
22B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Erik Tavası Tarifi
55 Dakika
4-6 Kişilik
13B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Fırında İzmir Köfte Tarifi
70 Dakika
6-8 Kişilik
122B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.