Tarif

Sac İçi Dana Tarifi

Sunumu ve iştah kabartan kokusu ile et yemeklerinin en çok beğenilen halini sizlere sunuyorum. Sac kavurma tarifi tüm et sevenlere gelsin! Afiyet olsun.
60 Dakika
2 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tava
Sac İçi Dana Tarifi
Paylaş
  • 12B
  • 98
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g dana bonfile
1 adet kuru soğan
5 adet mantar
2 adet domates
6 adet cherry domates
2 adet patates
1 adet patlıcan
1 adet dolmalık biber
1 adet kırmızı kapya biber
2 adet sivri biber
1 adet kırmızı soğan
2 adet lavaş
5 g sumak
tuz ve karabiber
70 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Bir tavada tereyağını eritin, jülyen doğranan soğanları sotelemeye başlayın, az miktarda zerdeçal ekleyin.
  • Ardından küp doğranan dana bonfile, mantar ve domatesleri ilave edin.
  • Diğer sebzeleri (doğranmış patlıcan, patates) fritöz veya yağ dolu derin bir tencerede kızartın, kızaran sebzeleri baharatlarla tatlandırın.
  • Sivri biber, kırmızı biber, dolmalık biber ve cherry domatesleri közleyin.
  • Altı yanan sac tavasının ortasına mantarlı domatesli dana etini koyun. Kenarlarına fritözde kızartılan sebzeleri, közlenen sebzeleri ve lavaşları yerleştirin.
  • İlave olarak yeşillik ve sumakla yoğurulmuş kırmızı soğanları ekleyin.
  • Sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Dalyan Köfte Tarifi
90 Dakika
4-6 Kişilik
44B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Kuzu Ciğer Izgara Tarifi
30 Dakika
2 Kişilik
28B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Adıyaman Köfte Tarifi
115 Dakika
4-6 Kişilik
15B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.