add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Sütlü Zerde

Sütlü Zerde Tatlısı nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Sütlü Tatlı
Tencere

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 ml Pınar Süt
Pınar Ürünü
150 g toz şeker
3 g safran veya zerdeçal
50 g pirinç
60 g mısır nişastası
1 adet yumurta sarısı
35 g un
25 g çam fıstığı
25 g kuş üzümü
10 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü

Nasıl Yapılır?

  • Sütü ateşe alıp toz şekeri ekleyin.
  • Safranı ya da zerdeçalı yarım çay bardağı suda çözdürüp rengini suya vermesini sağlayın.
  • Safranlı ya da zerdeçallı suyu süzdürerek süte ilave edin.
  • Bu arada pirinci sıcak su da yarı haşlayın.
  • Bir kapta mısır nişastası, yumurta sarısı ve unu biraz su ile çırparak açın.
  • Bu karışımı sürekli karıştırarak ve yavaş yavaş kaynayan süte ilave edin.
  • Çam fıstığı ve kuş üzümünün yarısını kaynamakta olan süte ekleyin.
  • Bir iki taşım kaynayıp kıvam almadan hemen önce tereyağını ekleyip karıştırın.
  • Sütlü zerdeyi servis kaplarına alın.
  • Üzerini kalan çam fıstığı ve kuş üzümleriyle süsleyip soğuduktan sonra servis edin.

Püf Noktası

*Kütahya Porselen'in eşsiz tabaklarıyla harika sunumlar gerçekleştirebileceğinizi unutmayın! Tatlım için seçtiğim servis tabağı ve daha fazlasına https://kutahyaporselen.com/mitterteich-zeugma-24-parca-8769-desen-yemek-seti adresinden ulaşabilirsiniz!

Melih Yıldırım
Melih YıldırımYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Tanıtım ve Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar (5)

İnci Dinek
20.05.2020

Şefim bugun yaptim ben bu tarifi nerde yanlislik yaptim bilmiyorum sulu oldu elimde cam fistiğı yoktu .. sade yaptim iftardan sonra yedim tadi guzel olmus biraz daha sekerini azaltabilirrim 2 ci denememde 😊🤗

Melih Yıldırım

Merhaba inci sanırım su ile yapman gereken yerlerde çok su kullandın. Sen su yerine 500 ml sütü aşmayacak şekilde yap bu sefer tam olur.

İnci Dinek
22.05.2020

Tesekkur ederim şef🤗

Melih Yıldırım

Bu arada şekerini kendi kanaatini kullanarak eksiltebilirsin.

Melih Yıldırım
İnci Dinek
24.05.2020

Tesekkur ederim sef 🤗

Melih Yıldırım
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Puding
15 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
45 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Bademli Ekşi Kremalı Sütlaç
35 Dakika
4-6 Kişilik