Tarif

Sütlü Zerde Tarifi

Sütlü Zerde Tatlısı nasıl yapılır? Sütlü zerde tarifi ve püf noktaları nelerdir?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 21B
  • 101
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 ml Pınar Süt
Pınar
150 g toz şeker
3 g safran ya da zerdeçal
50 g pirinç
60 g mısır nişastası
1 adet yumurta sarısı
35 g un
15 g çam fıstığı
15 g kuş üzümü
10 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Sütü ateşe alıp şekerini ekleyin.
  • Safran ya da zerdeçalı yarım çay bardağı suda çözdürüp rengini suya vermesini sağlayın. Ardından süzdürerek tencereye ilave edin ve kısık ateşte sürekli karıştırın.
  • Bu esnada pirinçleri sıcak suda yarı haşlayıp tencereye alın.
  • Ayrı bir kapta mısır nişastası, yumurta sarısı ve unu az miktarda suyla çırparak açın. Yavaş yavaş kaynayan süte ilave edin.
  • Daha sonra çam fıstığı ve kuş üzümlerini ekleyin.
  • Bir iki taşım kaynayıp kıvam almadan hemen önce tereyağını ilave edip karıştırın. Sütlü zerde hazır.
  • Servis kaplarına porsiyonladıktan sonra üzerini çam fıstığı ve kuş üzümleriyle süsleyebilirsiniz.
  • Benim tabak tercihim; Kütahya Porselen Zeugma Serisi!

Püf Noktası

*Kütahya Porselen'in eşsiz tabaklarıyla harika sunumlar gerçekleştirebileceğinizi unutmayın! Tatlım için seçtiğim servis tabağı ve daha fazlasına https://kutahyaporselen.com/mitterteich-zeugma-24-parca-8769-desen-yemek-seti adresinden ulaşabilirsiniz!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Sütlü İncir Tatlısı Tarifi
50 Dakika
8-10 Kişilik
28B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Tavuk Göğsü Kazandibi Tarifi
60 Dakika
10-12 Kişilik
57B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Un Helvası Tarifi
60 Dakika
8-10 Kişilik
81B Görüntüleme

Yorumlar (5)

İnci Dinek
· 20.05.2020

Şefim bugun yaptim ben bu tarifi nerde yanlislik yaptim bilmiyorum sulu oldu elimde cam fistiğı yoktu .. sade yaptim iftardan sonra yedim tadi guzel olmus biraz daha sekerini azaltabilirrim 2 ci denememde 😊🤗

Melih Yıldırım
· 21.05.2020

Merhaba inci sanırım su ile yapman gereken yerlerde çok su kullandın. Sen su yerine 500 ml sütü aşmayacak şekilde yap bu sefer tam olur.

İnci Dinek
· 22.05.2020

Tesekkur ederim şef🤗

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 22.05.2020

Bu arada şekerini kendi kanaatini kullanarak eksiltebilirsin.

İnci Dinek
· 24.05.2020

Tesekkur ederim sef 🤗

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi