- Tarifler
- Kurabiye Tarifleri
- Tatlı Kurabiye Tarifleri
- Van Stapele Kurabiyesi Tarifi
Tarif
Van Stapele Kurabiyesi Tarifi
Amsterdam’ın beyaz çikolata dolgulu en ünlü kurabiyesi Van Stapele... Mükemmel lezzete sahip Van Stapele Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Kurabiye Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
- 36B
- 363
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g esmer şeker
100 g toz şeker
1 adet yumurta, oda sıcaklığında
175 g un
20 g toz kakao
5 g karbonat
1 tutam tuz
150 g bitter damla çikolata
150 g beyaz çikolata (kare, damla vs.)
Nasıl Yapılır?
- 1Esmer şeker, toz şeker ve oda sıcaklığındaki tereyağını krema kıvamına gelene dek 3-4 dk. çırpın. Ardından yumurtayı ekleyip, yaklaşık 1 dk. daha çırpın.
- 2Ayrı bir kapta un, kakao, karbonat ve tuzu karıştırıp yumurtalı karışıma ekleyin ve bir spatula yardımıyla yedirin. Son olarak bitter çikolata parçalarını ilave edip elinizle yoğurun.
- 3Hazır olan kurabiye hamurunu 10 dk. buzdolabında dinlendirin.
- 4Dinlenen hamuru ilk olarak 4’e ardından her bir parçayı 2’ye bölerek toplamda 8 eşit parça hamur elde edin.
- 5Her bir hamur parçasını top haline getirdikten sonra avuç içinizle yassı şekil verin ve ortasına beyaz çikolata parçaları yerleştirin. Beyaz çikolata kapanacak şekilde hamuru yuvarlayarak top haline getirin. Not: Hamurunuz oda sıcaklığına geldikçe şekil vermeniz zor olacaktır o yüzden bu işlemi yaparken hızlı olmaya özen gösterin!
- 6Her bir kurabiye hamurunu, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirdikten sonra buzdolabında 15 dk. daha dinlendirin.
- 7Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 11-12 dk. pişirin.
- 8Pişen kurabiyelerinizi dinlendirdikten sonra ılık olarak servis edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?