Tarif

Yağlı Gevrek

Yedikçe yedirten gevrek tadında nefis bir tuzlu kurabiye tarifi ile karşınızdayım. Yağlı Gevrek tarifi nasıl yapılır?
65 Dakika
6-8 Kişilik
Tuzlu Kek ve Kurabiye
Fırın, Karıştırma
Yağlı Gevrek
Paylaş
  • 16B
  • 160
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g un
10 g kabartma tozu
5 g tuz
15 g toz şeker
15 ml sıvı yağ
10 ml soğuk su
5 ml elma sirkesi
1 adet yumurta
150 g Pınar Tereyağı
Pınar
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
susam
çiğ ayçekirdeği içi

Nasıl Yapılır?

  • Unu derin bir kaba alın, üzerine kabartma tozu, tuz ve toz şekeri ekleyip parmağınızla karıştırın.
  • Sırasıyla sıvı yağ, soğuk su, elma sirkesi, yumurta ve tereyağını ilave edin. ⠀
  • Tüm malzemeler birbiriyle iyice karışına dek hamuru yoğurun.
  • Yoğurulan hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 10-15 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru 2 pişirme kağıdı arasına alın ve büyük bir kare şeklinde, bir parmak kalınlığında açın.
  • Eşit dilimlere ayrılacak şekilde bıçakla kesin ve elinizle yuvarlayın. Dilerseniz uzun çubuklar halinde de kesebilirsiniz.
  • Üzerine fırça ile yumurta sarısı sürün, bol susam ve ayçekirdeği serpin.
  • Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında rengi ve kenarları altın sarısı olana dek 20-25 dk. kontrollü olarak pişirin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Melih Yıldırım
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek ve Kurabiye Tarifleri

Süzme Peynirli Muffin
40 Dakika
8-10 Kişilik
10B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Ekşi Kremalı Tuzlu Muffin
35 Dakika
8-10 Kişilik
11B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Ekşi Kremalı Çubuk Kraker
45 Dakika
10-12 Kişilik
11B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Êbru Aktürk
· 29.06.2020

Ellerinize sağlık. ..

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Meral Yıldırım
· 09.08.2020

Ölçülerinizi kaşık yada bardakla verebilirmisiniz...Herkesin evinde hassas tartı yok...Teşekkürler.

Melih Yıldırım
· 10.08.2020

Bunun için mutlaka mutfak tartısı edinmenizi öneririm, en doğru sonuçlara öyle ulaşabilirsiniz. Teşekkür ederim.