Tarif

Yumurta Dolması

Yumurta dolması; bir kahvaltı, çay saati, kokteyl tabağı veya başlangıç yemeklerinde en çok tercih edilen bir yemektir. Yapımının kolaylığı dışında, göz alıcı bir sunuma sahiptir.
20 Dakika
2 Kişilik
Yumurta
Karıştırma, Haşlama
Yumurta Dolması
Paylaş
  • 7B
  • 93
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 g Pınar Mayonez
Pınar
20 g Pınar Hardal
Pınar
25 g Pınar Labne
Pınar
2 adet yumurta
4 dal dereotu
4 dal frenk soğanı
4 adet kapari
5 g kaya tuzu

Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları çatlamaması için soğuk suyun içine alın ve 1 tutam tuz ile haşlayın.
  • Haşlanan yumurtaların kabuklarını güzelce soyun. Boyuna olacak şekilde ikiye bölüp sarılarını çıkarın.
  • Ayrı bir kabın içerisinde yumurta sarıları, ince doğranmış dereotu, mayonez, hardal ve labneyi karıştırın.
  • Sıkma torbası ile yumurta beyazlarının içine sıkın.
  • Üzerini ince doğranmış frenk soğanı ve kapari ile süsleyerek servis yapın.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah

Yorumlar (2)

MuratYüksel
· 12.09.2020

Labneyi bu tarife nerede kullanacağız?

Ömür Akkor
· 13.09.2020

Merhaba Murat. Yumurta sarısı, ince doğranmış dereotu, mayonez, hardal ve labneyi karıştırın.

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Sabah Yumurtası
15 Dakika
2-4 Kişilik
5B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Çırpılmış Yumurta
10 Dakika
1 Kişilik
10B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Yumurta Dolmaları
20 Dakika
4-6 Kişilik
5B Görüntüleme