add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Yumurta Dolması

Yumurta dolması; bir kahvaltı, çay saati, kokteyl tabağı veya başlangıç yemeklerinde en çok tercih edilen bir yemektir. Yapımının kolaylığı dışında, göz alıcı bir sunuma sahiptir.
20 Dakika
2 Kişilik
Yumurta
Haşlama

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 g Pınar Mayonez
Pınar Ürünü
20 g Pınar Hardal
Pınar Ürünü
25 g Pınar Labne
2 adet yumurta
4-5 dal dereotu
5-6 dal frenk soğanı
5-6 adet kapari
20 g zeytinyağı
4 g kaya tuzu

Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları çatlamaması için soğuk suyun içine alın ve 1 tutam tuz ile haşlayın.
  • Haşlanan yumurtaların kabuklarını güzelce soyun. Boyuna olacak şekilde ikiye bölüp sarılarını çıkarın.
  • Ayrı bir kabın içerisinde yumurta sarısı, ince doğranmış dereotu, hardal ve mayonezi karıştırın.
  • Sıkma torbası ile yumurta beyazlarının içine sıkın.
  • Üzerini frenk soğanı ve kapari ile süsleyerek servis yapın.
Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Sabah Yumurtası
15 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Çırpılmış Yumurta
10 Dakika
1 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Yumurta Dolmaları
20 Dakika
4-6 Kişilik