Tarif

Yumurta Dolması Tarifi

Yumurta dolması; bir kahvaltı, çay saati, kokteyl tabağı veya başlangıç yemeklerinde en çok tercih edilen bir yemektir. Yapımının kolaylığı dışında, göz alıcı bir sunuma sahiptir.
20 Dakika
2 Kişilik
Yumurta Tarifleri
Karıştırma, Haşlama
Yumurta Dolması Tarifi
Paylaş
  • 29B
  • 112
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet yumurta
10 g kıyılmış dereotu
20 g Pınar Mayonez
Pınar
20 g Pınar Hardal
Pınar
25 g Pınar Labne
Pınar
frenk soğanı
kapari turşusu

Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları çatlamaması için soğuk suyun içine alın ve 1 tutam tuz ile haşlayın.
  • Haşlanan yumurtaların kabuklarını güzelce soyun. Boyuna olacak şekilde ikiye bölüp sarılarını çıkarın.
  • Ayrı bir kabın içerisinde yumurta sarıları, ince doğranmış dereotu, mayonez, hardal ve labneyi karıştırın.
  • Sıkma torbası ile yumurta beyazlarının içine sıkın.
  • Üzerini ince doğranmış frenk soğanı ve kapari ile süsleyerek servis yapın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kahvaltı Tarifleri Tarifleri

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Sebzeli Frittata Tarifi
55 Dakika
6-8 Kişilik
33B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Kolay Çılbır Tarifi
20 Dakika
6-8 Kişilik
90B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Yumurtalı Karalahana Kavurması Tarifi
16B Görüntüleme

Yorumlar (2)

MuratYüksel
· 12.09.2020

Labneyi bu tarife nerede kullanacağız?

Ömür Akkor
· 13.09.2020

Merhaba Murat. Yumurta sarısı, ince doğranmış dereotu, mayonez, hardal ve labneyi karıştırın.