Kısık Ateş
Tarif

Yumurtalı Karalahana Kavurması Tarifi

Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü kış mevsiminin en güzel sebzelerinden biri olan Karalahana! 😊 Hem pratik, hem doyurucu karalahana kavurması tarifi nasıl yapılır? Soğanlı, yumurtalı karalahana kavurması için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.
20 Dakika
2-4 Kişilik
Yumurta Tarifleri
Tava
Paylaş
  • 18B
  • 35
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1,5 kg kara lahana sapları
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
1/2 adet kuru soğan
8-10 adet çeri domates
4 adet yumurta
tuz&akbiber

Nasıl Yapılır?

  • Karalahana saplarını 2-3 dk. sıcak suda haşladıktan sonra ince ince doğrayın. Soğanı da piyazlık doğrayın.
  • Geniş bir tavada tereyağını eritin. Önce doğranmış soğanları, daha sonra karalahana saplarını ekleyip güzelce kavurun.
  • Yeterince kavrulan sebzeleri tuz ve akbiberle lezzetlendirin. Çeri domatesleri ortadan ikiye bölüp tavaya alın. Tüm malzemeler kavrulduktan sonra yumurtayı ayrı bir kapta çırparak tavaya ekleyin.
  • Ara ara karıştırarak yumurtanın pişmesini sağlayın ardından bekletmeden sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kahvaltı Tarifleri Tarifleri

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Sebzeli Frittata Tarifi
55 Dakika
6-8 Kişilik
34B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Sucuklu Yumurtalı Güveç Tarifi
16B Görüntüleme
Bulut Omlet Tarifi
25 Dakika
1 Kişilik
67B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Esra Tokat
· 23.12.2022

Ellerine sağlık şefim.Sebzelerin; sap, kök kısımlarının çok değerli olduğunu herkesin bilmesi gerekir. Çocukların sağlıklı atıştırmalık olarak çok güzel fikir.😊

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi