- Tarifler
- Kahvaltı Tarifleri
- Yumurta Tarifleri
- Yumurtalı Karalahana Kavurması Tarifi
Tarif
Yumurtalı Karalahana Kavurması Tarifi
Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü kış mevsiminin en güzel sebzelerinden biri olan Karalahana! 😊 Hem pratik, hem doyurucu karalahana kavurması tarifi nasıl yapılır? Soğanlı, yumurtalı karalahana kavurması için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.
20 Dakika
2-4 Kişilik
Yumurta Tarifleri
Tava
Paylaş
- 23B
- 41
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1,5 kg kara lahana sapları
1/2 adet kuru soğan
8-10 adet çeri domates
4 adet yumurta
tuz&akbiber
Nasıl Yapılır?
- 1Karalahana saplarını 2-3 dk. sıcak suda haşladıktan sonra ince ince doğrayın. Soğanı da piyazlık doğrayın.
- 2Geniş bir tavada tereyağını eritin. Önce doğranmış soğanları, daha sonra karalahana saplarını ekleyip güzelce kavurun.
- 3Yeterince kavrulan sebzeleri tuz ve akbiberle lezzetlendirin. Çeri domatesleri ortadan ikiye bölüp tavaya alın. Tüm malzemeler kavrulduktan sonra yumurtayı ayrı bir kapta çırparak tavaya ekleyin.
- 4Ara ara karıştırarak yumurtanın pişmesini sağlayın ardından bekletmeden sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?