Tarif

Yumurtalı Ekmek Tarifi

Bayat ekmekleri değerlendirmenin en güzel yolu yumurtalı kızarmış ekmek yapmaktan geçer 😋 Anne usulü yumurtalı ekmek tarifi nasıl yapılır? Kahvaltı için çok pratik ve lezzetli yumurtalı ekmek yapmanın püf noktaları nelerdir?
20 Dakika
4-6 Kişilik
Yumurta Tarifleri
Tava
Yumurtalı Ekmek Tarifi
Paylaş
  • 46B
  • 117
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet bayat ekmek
3 adet yumurta
75 ml Pınar Süt
Pınar
tuz, karabiber
200-220 ml sıvı yağ

Nasıl Yapılır?

  • Ekmeği orta kalınlıkta olacak şekilde parçalamadan dilimleyin.
  • Geniş bir kasede yumurtaları ve sütü çırpın. Tuz ve karabiber ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Kızartma tavasını ocağa alın ve sıvı yağ ekleyin.
  • Yağ kızdıktan sonra ekmek dilimlerini yumurtalı karışıma bulayıp yavaşça tavaya bırakın.
  • Orta ateşte kontrollü şekilde her iki yüzünü de güzelce kızartın.
  • Kızaran ekmekleri havlu kağıt serili bir tabağa alın.
  • Tüm ekmek dilimleri bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Ardından sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Yumurtalı harca kırmızı toz biber ekleyebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kahvaltı Tarifleri Tarifleri

Ali Ronay
Ali Ronay
Ronay’s Deli Kurucu Ortağı & Şefi
Poşe Yumurtalı Boyoz ve Kaşık Salata Tarifi
15B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Çırpılmış Yumurta Tarifi
27B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Sucuklu Yumurtalı Güveç Tarifi
16B Görüntüleme

Yorumlar (2)

İnci Dinek
· 22.01.2022

Bunu denicem ✌️👍

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 24.01.2022

🙏🤗