Tarif
Yumurtalı Ekmek Tarifi
Bayat ekmekleri değerlendirmenin en güzel yolu yumurtalı kızarmış ekmek yapmaktan geçer 😋 Anne usulü yumurtalı ekmek tarifi nasıl yapılır? Kahvaltı için çok pratik ve lezzetli yumurtalı ekmek yapmanın püf noktaları nelerdir?
20 Dakika
4-6 Kişilik
Yumurta
Tava

Paylaş
- 24B
- 112
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Nasıl Yapılır?
- 1Ekmeği orta kalınlıkta olacak şekilde parçalamadan dilimleyin.
- 2Geniş bir kasede yumurtaları ve sütü çırpın. Tuz ve karabiber ekleyip çırpmaya devam edin.
- 3Kızartma tavasını ocağa alın ve sıvı yağ ekleyin.
- 4Yağ kızdıktan sonra ekmek dilimlerini yumurtalı karışıma bulayıp yavaşça tavaya bırakın.
- 5Orta ateşte kontrollü şekilde her iki yüzünü de güzelce kızartın.
- 6Kızaran ekmekleri havlu kağıt serili bir tabağa alın.
- 7Tüm ekmek dilimleri bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Ardından sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Yumurtalı harca kırmızı toz biber ekleyebilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?