- Tarifler
- Kahvaltı Tarifleri
- Yumurta Tarifleri
- Yumurtalı Kuşkonmaz Tarifi
Tarif
Yumurtalı Kuşkonmaz Tarifi
Bu tarifteki amacım iki farklı pişirme tekniği anlatmaktı. Damak tadınıza göre ister iki teknikten birini isterseniz de her iki tekniği bir arada uygulayabilirsiniz. Yumurtalı Kuşkonmaz tarifi nasıl yapılır?
25 Dakika
2 Kişilik
Yumurta Tarifleri
Tava
Paylaş
- 26B
- 161
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 demet yerli kuşkonmaz
20 g chia tohumu
15 g ay çekirdeği içi
10 g rendelenmiş Hindistan cevizi
2 adet yumurta
15 ml zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- 1Kuşkonmazların saplarını soyun. 3 dakika buzlu suyun içinde bekletin.
- 2Daha sonra buzlu suyun içinden alın, kurulamadan malzemeyi ikiye ayırın.
- 3Yarısını Hindistan cevizine bulayıp ısıya dayanaklı bir tavaya veya tepsiye aktarın. 150 dereceye ayarlı fırında 8 dakika, Hindistan cevizi kızarana dek tutun.
- 4Kalan yarısını da kaynar suyun içine atın. 3 dakika haşladıktan sonra buzlu suyun içine aktarın ve birkaç dakika sonra suyun içinden alın. Fırından çıkardığınız kuşkonmazlarla birlikte harmanlayın.
- 5Yumurta için sütü, zeytinyağını ve yumurtaları bir kapta çırpın. Yumurtayı pişireceğiniz tavaya aktarın. Sürekli çırparak katı bir kıvam elde edinceye kadar pişirin.
- 6Sütlü yumurtayı kuşkonmazların üzerine yayın. En son chia tohumu ve ay çekirdeği içini serpin. Sıcak olarak servis yapın.
Püf Noktası
Enerji: 259,5 kalori
Karbonhidrat: 9 g
Protein: 10,7 g
Yağ: 20,6 g
Lif: 6,6 g
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?