Blog

Michelin Yıldızlı Restoran Şefleri - Maksut Aşkar

İstanbul’da Michelin Yıldızı kazanan restoranlardan biri de Neolokal oldu! Hem Michelin Yıldızı hem Michelin Yeşil Yıldızı kazanan Neolokal ve Şefi Maksut Aşkar hakkında her şey…

Michelin Yıldızlı Restoran Şefleri - Maksut Aşkar
Paylaş
  • 8B
  • 33
  • Kaydet

Geçtiğimiz günlerde Neolokal, Michelin Guide 2023 İstanbul listesinde 1 yıldız alarak dünyanın en prestijli restoranları arasına girmeyi başarmıştır. Ayrıca hem müşteriler hem de meslektaşları için rol model ve ilham kaynağı olan; daha sürdürülebilir bir gastronomi anlayışına sahip restoranlara verilen Yeşil Michelin Yıldızı'nın ödülünün de sahibi olmuştur. Dünyada sayılı olan bu yeşil ödül oldukça kıymetlidir.

Maksut Aşkar, Gastronomi ve Sürdürülebilirlik’in karşılığı olan Yeşil Michelin Yıldızı’nı şu sözlerle açıklıyor:

"Geleneklerimizi koruyabilmek adına atadan kalma yöntemler ile temiz ve adil üretime kendini adamış üreticiler, zanaatkarlar ve çiftçilerle çalışıyoruz. Toprağın önemini bildiğimiz için menümüze adapte ettiğimiz bir bahçe ile çalışıyoruz. Menümüzü planlarken, mevsimselliğe önem veriyor, minimum atık oluşması adına, misafirlerimizin menülerini önceden seçtiği bir sistem kullanıyoruz. Mutfakta oluşan atıklarımızı bahçemizde gübre olarak kullanıyoruz."

Eski ile yeni arasında bir köprü oluşturan Neolokal, Türk mutfak geleneğine duyduğu saygıyı yeniliklerle dolu tabaklarında sergilemek için durmadan çalışıyor. Maksut Aşkar ve genç ekibi, mutfak miraslarını ve geleneklerini koruyarak heyecan verici menüsü ile de geleceğe yön veriyor. 

Bugün hem Michelin Yıldızı hem de Michelin Yeşil Yıldızı kazanan Neolokal ve Şefi Maksut Aşkar’ı kendi ağzından dinleyebileceğiniz harika bir videoyla karşınızdayız. Bu video da; Neolokal’in hikayesini, Neolokal’in Michelin serüvenini, Maksut Aşkar ve ekibinin duygu ve düşüncelerini, gelecek planlarını, başarılarının sırlarını ve çok daha fazlasını öğrenebileceksiniz. Şimdi hiç vakit kaybetmeden keyifli videomuza bir tıkla ulaşabilirsiniz!

2023 Michelin Guide İstanbul Lokasyon Öneri Listesi’nin yeni ismi de; Aila Restoran oldu! 2023 Michelin Guide Selection'a giren Aila Restoran ve Şefi Kemal Can Yurttaş hakkında merak edilen her şeye bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5 TL’nin Altında Yiyebileceğiniz En İyi 5 Yemek

Sürekli yemek yemek için seyahat ediyorum hem de hiç durmadan…

25B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Anadolu’nun En İyi Lokantaları

Hafızalarınıza yer edecek önemli lokantalar.

26B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
2013 Yılı Anadolu’nun En İyi Yemekleri

2013, en çok gezdiğim ve en çok yediğim bir yıl olarak kişisel tarihime geçti.

14B Görüntüleme