Tarif

Cevizli Sütlü Kadayıf

İnoksan İnosmart Fırın Ailesi’nin katkılarıyla hazırlanan cevizli sütlü (fincan) kadayıf tarifi, nasıl yapılır?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı
Tencere, Fırın

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g taze tel kadayıf
250 g Pınar Tereyağı
Pınar
200 g iri çekilmiş ceviz içi
400 g toz şeker, şerbeti için
500 ml su, şerbeti için
4-5 damla limon suyu, şerbeti için
200 ml Pınar Süt, şerbeti için
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Tel kadayıfı tezgaha yayın. Üzerine eritilmiş tereyağı dökün ve yavaş yavaş yağı kadayıfa karıştırarak yedirin. Kadayıfın her yerine yağın bulaştığına emin olun. Bu işlemi yaparken kadayıfları parçalamayın, uzun şeritlerin kalmasına dikkat edin.
  • Kadayıfları uzun halde bir kase veya fincana kenarlardan sarkacak şekilde serin. Kadayıfların ortasını bastırın ve iri çekilmiş cevizlerden koyup yanlardan kadayıfları ortaya doğru kapatın. Üstünü elinizle güzelce bastırın.
  • Geniş bir fırın kabını eritilmiş tereyağı ile yağladıktan sonra bohça şeklini verdiğiniz kadayıfları aralıklı olarak tepsiye yerleştirin.
  • Şerbeti için: bir tencereyi ocağa koyun, içine toz şeker, su ve limon suyu ekleyip ocağı yakın. Biraz karıştırıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. İlk sıcağı gittikten sonra şerbete sütünü döküp karıştırın. Hazır olan sütlü şerbeti ılıması için kenarda bekletin.
  • Kadayıf tepsisini fırına alın, önceden ısıtılmış 200°C’de renk alıncaya kadar 20-25 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan kadayıfların üzerine ılık olan şerbeti döküp dinlenmeye bırakın.
  • Şerbetini çeken kadayıfları ceviz, badem, Antep fıstığı veya kaymak ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*İnoksan İnosmart Fırın Ailesi: https://www.inoksan.com/urun/10186/fbe-10t-dokunmatik-kombi-firin-elektrikli

Melih Yıldırım
Melih YıldırımYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo ve Tanıtım Şefi
Paylaş
banner

Yorumlar (17)

Sudenaz Chef
17.06.2021

Teşekkür ederiz shefim💖elinize sağlık👌🤌

Ümmühan Chef
17.06.2021

Afiyet olsun sudenaz Shefim

Melih Yıldırım
Ümmühan Chef
17.06.2021

Tesekkur ederim şefim yakinda deneyeceğim😋👌🌸

Sudenaz Chef
17.06.2021

Afiyet olsun Ümmü shefim

Ümmühan Chef
17.06.2021

💖😋Çok saolun sudenaz şefim🦋

Melih Yıldırım
Sudenaz Chef
17.06.2021

Rica ederim 😍😍

Ümmühan Chef
17.06.2021

Yanlış yer ama olsun🦋🦋

Melih Yıldırım
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Cennet Çamuru
40 Dakika
2-4 Kişilik
17B
Künefe
35 Dakika
4-6 Kişilik
152B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ballı ve Ekşi Kremalı Künefe
4B