Tarif

Cevizli Sütlü Kadayıf

İnoksan İnosmart Fırın Ailesi’nin katkılarıyla hazırlanan cevizli sütlü (fincan) kadayıf tarifi, nasıl yapılır?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı
Tencere, Fırın
Paylaş
  • 4B
  • 79
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g taze tel kadayıf
250 g Pınar Tereyağı
Pınar
200 g iri çekilmiş ceviz içi
Şerbeti için:
400 g toz şeker
500 ml su
4-5 damla limon suyu
200 ml Pınar Süt
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Tel kadayıfı tezgaha yayın. Üzerine eritilmiş tereyağı dökün ve yavaş yavaş yağı kadayıfa karıştırarak yedirin. Kadayıfın her yerine yağın bulaştığına emin olun. Bu işlemi yaparken kadayıfları parçalamayın, uzun şeritlerin kalmasına dikkat edin.
  • Kadayıfları uzun halde bir kase veya fincana kenarlardan sarkacak şekilde serin. Kadayıfların ortasını bastırın ve iri çekilmiş cevizlerden koyup yanlardan kadayıfları ortaya doğru kapatın. Üstünü elinizle güzelce bastırın.
  • Geniş bir fırın kabını eritilmiş tereyağı ile yağladıktan sonra bohça şeklini verdiğiniz kadayıfları aralıklı olarak tepsiye yerleştirin.
  • Şerbeti için: bir tencereyi ocağa koyun, içine toz şeker, su ve limon suyu ekleyip ocağı yakın. Biraz karıştırıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. İlk sıcağı gittikten sonra şerbete sütünü döküp karıştırın. Hazır olan sütlü şerbeti ılıması için kenarda bekletin.
  • Kadayıf tepsisini fırına alın, önceden ısıtılmış 200°C’de renk alıncaya kadar 20-25 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan kadayıfların üzerine ılık olan şerbeti döküp dinlenmeye bırakın.
  • Şerbetini çeken kadayıfları ceviz, badem, Antep fıstığı veya kaymak ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*İnoksan İnosmart Fırın Ailesi: https://www.inoksan.com/urun/10186/fbe-10t-dokunmatik-kombi-firin-elektrikli

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Melih Yıldırım

Yorumlar (17)

Sudenaz Chef
· 17.06.2021

Teşekkür ederiz shefim💖elinize sağlık👌🤌

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Ümmühan Chef
· 17.06.2021

Afiyet olsun sudenaz Shefim

Ümmühan Chef
· 17.06.2021

Tesekkur ederim şefim yakinda deneyeceğim😋👌🌸

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Sudenaz Chef
· 17.06.2021

Afiyet olsun Ümmü shefim

Ümmühan Chef
· 17.06.2021

💖😋Çok saolun sudenaz şefim🦋

Sudenaz Chef
· 17.06.2021

Rica ederim 😍😍

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Ümmühan Chef
· 17.06.2021

Yanlış yer ama olsun🦋🦋

Benzer Tarifler

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Cennet Çamuru
40 Dakika
2-4 Kişilik
21B Görüntüleme
Künefe
35 Dakika
4-6 Kişilik
179B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ballı ve Ekşi Kremalı Künefe
6B Görüntüleme